Trilogia: Contra el progrés / Contra la democràcia / Contra l’amor

EMMA FERNÀNDEZ | 23/04/2013

Aquesta setmana us proposem una marató teatral. La Seca Espai Brossa recull en cartell la trilogia completa dels “Contra” d’Esteve Soler: Contra el progrés / Contra la Democràcia / Contra l’Amor, perquè els amants del teatre pugueu gaudir el triple.
Imatge del Programa de mà

Sinopsi:

Contra el progrés
Contra el progrés són set contes que barregen humor i horror, mort i comèdia, set moments tan estranys com pròxims. Contra el progrés és com un mirall de fira que deforma la realitat, l’exagera i la ridiculitza però en el que no podem deixar de veure’ns una mica reflectits, perquè “qui estigui lliure dels pecats del progrés que tiri la primera pedra”.
Contra la Democràcia
Contra la Democràcia, es presenta com a text subversiu… El simple fet de dir “Contra la Democràcia” ja sona malament, Democràcia és una paraula intocable, inqüestionable. L’Esteve Soler juga amb la paradoxa i amb el que és emotiu, sempre qüestionant allò que ens sembla segur i fiable. Precisament la nostra constant racionalització, ens obliga, només amb el seu títol, a preguntar-nos: Vivim en un veritable sistema democràtic? Què és democràcia?
Contra l’amor
Després de Contra la democràcia (Premi Serra d’Or 2012), la companyia “La conquesta del Pol Sud” torna amb un text de 2009 d’Esteve Soler, Contra l’amor, que tanca la trilogia traduïda a 10 idiomes i representada arreu del món.
En un moment en el qual el factor humà ha deixat d’importar davant els interessos materials, la revolució emocional s’erigeix com l’única possible. Les 7 escenes còmiques i terrorífiques de Contra l’amor posen en contradicció els sentiments més propers i necessaris per evidenciar fins a quin punt la societat de consum ens ha intoxicat.
Més informació AQUÍ