Altres llengües

CABRA publica ‘VOL.1’, el seu nou disc

Cabra és la conjunció de quatre punts de vista diferents sobre les músiques de tradició oral dels nostres contextos propers. És l’oportunitat d’explorar els repertoris i les sonoritats que ens envolten i enlluernen, a més d’una excusa per manipular-los, aportant-hi la seva manera d’entendre cada repertori.

Parteixen d’una premissa clara: “la creació és la mare de la tradició, i des d’aquest punt de partida combinem les textures i maneres d’arranjar, interpretar i compartir aquestes cançons, formes de cuinar amb els sons que hem après al llarg de les nostres trajectòries personals”.

Cabra és l’exploració del terrer acústic, sabent que parteixen de l’experiència de dones i homes que han tocat aquestes músiques de manera magistral en els seus contextos personals. El propòsit del grup és crear el seu propi context per a aquests sons.

CABRA

VOL. 1

En aquest primer volum proposen onze cançons que recorren Astúries, Euskal Herria, Castella, Extremadura, País Valencià o Andalusia, en un viatge sonor que fan enlluernats per la particular brillantor de cada tradició.

  • Discogràfica: Segell Microscoopi
  • Data de publicació: 20-02-2024

Cabra són: Efrén López, Isabel Martín, Juan Francisco Ballestero i Carlos Ramírez. Quatre perfils musicals diferents que conflueixen en la música d’arrel, on els seus components han estat part del panorama musical en bandes com L’Ham de Foc, Jordi Savall, Ross Daly, Milo ke Mandarini o Metal Cambra. Tot ells parteixen d’un estudi multidisciplinari en diferents tradicions d’arrels diverses en la diversitat de les músiques ibèriques, mediterrànies o històriques.