DISCOSMúsica de les Balears

‘Indulgència’ és el nou EP de Karlus

Karlus és un enginyer i artista multidisciplinari d’Eivissa que no es tanca a cap mitjà a l’hora d’expressar tot el seu món interior. Pel que fa a la música, forma part també del duet illenc Púniks. No li agrada tancar-se a cap estil i sempre està experimentant amb nous sons i noves formes d’usar la veu. A més, a l’hora d’escriure les lletres sempre intenta que hi hagi un vessant poètic i una sensibilitat particular pel món que l’envolta, ja que busca sempre fugir d’estereotips i formes de vida imposades.

‘Indulgència’ (Illa Delirics, 2024) és un projecte sobre el perdó, sobre demanar-lo i també sobre rebre’l. Es compon de dues cançons molt diferenciades entre elles, la primera sobre ser el subjecte d’aquest perdó, és a dir de qui el demana i la segona tot el contrari, sobre aquesta necessitat de què te’l demanin.

La primera cançó, indulgència (subjecte), és una cançó molt experimental on es mesclen molts de sons i samples diferents, és una mena de collage molt influenciat per la música electrònica experimental i un nou moviment artístic que està sorgint com és ara el “Frutiger aero”. En aquesta cançó és Karlus qui demana perdó per una retirada inesperada i unilateral. Una retirada d’un lloc on per ell ja no té res més per oferir, però que li ha ensenyat molt.

La segona cançó, indulgència (objecte), és un reggaeton lent, a la vegada que un obscur i inclús un poc industrial, influenciat per artistes com poden ser Arca, Rosalia o Yung Beef. En ella es parla d’un romanç breu on per una de les dues parts no ha acabat del tot resolt. És un intent del Karlus de buscar aquest perdó per part de l’altra persona i poder tancar un capítol amb les coses ben lligades.

INDULGÈNCIA (EP)

Karlus

Data de publicació: 16 de febrer de 2024
Discogràfica: Illa Delirics


Cançons:
01. Subjecte
02. Objecte