EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Maskarats

Inicis, reptes, il·lusions a ritme d’ska, avui parlem amb Maskarats

Avui parlem amb els components del grup de La Sénia (Montsià) Maskarats, ells són en David, Jordi, Josep, Ferran, Ignasi, Pau, Oscar i el Robert. Aquests vuit nois intenten fer-se un lloc en el complicat món de la música. Ens explicaran com van ser els seus inicis, com ha sigut el seu recorregut i quines són les seves il·lusions i els seus reptes pel futur.

– D’on sou?
La Sénia (Montsià)

– Perquè el nom de Maskarats?
En honor al nom pel qual som coneguts els seniencs.

– Quin tipus de música feu?
Música ska.

– En quin idioma canteu?
Tots els nostres temes són en català.

– Qui sou els actuals components del grup?
David (veu), Jordi (trompeta), Josep (saxo), Ferran (trombó), Ignasi (teclat), Pau (guitarra), Oscar (baix) i Robert (bateria).

– Quan vàreu començar en el món de la música?
El començament en el món de la música dels diversos components és ben variat ja que hi ha qui encara no l’ha deixada i qui ben just va durar un parell d’anys assistint a classes. Però en general vàrem començar ben jovenets i després cadascú ha anat fent el seu camí, hi ha qui ho va deixar ben prompte i hi ha qui està estudiant actualment a l’ESMUC.

– Quins motius us van dur a formar el grup?
Pel que fa a formar el grup, en un primer moment, vam formar el grup una colla d’amics però amb el pas del temps, el grau d’implicació va fer que hi hagués gent que s’ho deixés i poc a poc entrés la gent que actualment formem el grup.

– A l’actualitat, sou els mateixos components, els quals vàreu començar aquest projecte?
No, els components del grup han anat variant amb els anys.

– Heu editat algun treball?
Sí, una maqueta de 7 temes.

– Quan vàreu gravar-la?
Vam gravar al desembre del 2009 i la maqueta va sortir al febrer de 2010.

– De què parla?
La temàtica és molt variada, des d’històries personals de membres del grup a cançons denúncia del preu que paguen al pagès de l’oli o l’especulació urbanística.

– On podem trobar-la?
A Internet l’hem penjat recentment (al nostre web www.maskarats.cat, el podeu trobar) i també en format físic als nostres concerts o també hi ha hagut gent que ha contactat amb nosaltres per enviar-los-la per correu.

– Com és el procés creatiu de Maskarats?
El procés creatiu és molt variat, des d’una inspiració personal d’un membre en un moment donat i a partir d’aquí desenvolupem la cançó o bé a base de “picar pedra” en hores i hores d’assaig a vore què surt.

– Les vostres cançons són de composició pròpia?
Sí, les cançons són de composició pròpia absolutament.

– En què us baseu?
Ens basem en temàtica diversa, ja siga cançó protesta o simplement explicar una història.

– Què voleu expressar?
Volem expressar la nostra inquietud envers diversos temes que ens afecten o simplement fer una cançó per riure’ns de nosaltres mateixos. Això no vol dir que en un moment donat musiquem algun poema. Tot depèn del tema.

– Quin va ser el vostre primer concert?
El debut va ser a la Discoteca del nostre poble (Magnèsia) al desembre del 2008.

– A quins llocs heu actuat?
Sobretot hem actuat per pobles del nostre entorn (sud de Catalunya i nord del País Valencià) i, puntualment, a localitats properes a Tarragona i Barcelona.

– Què sentiu al pujar a l’escenari?
Una barreja d’emocions: dels nervis inicials a la satisfacció d’haver gaudit i fer gaudir al nostre públic.

– Ens explicaríeu alguna anècdota que us hagi passat en una actuació?
En podríem explicar moltes, però un dels moments que cal destacar va ser el trencament d’una corda del guitarra a un dels concerts més importants que hem tingut fins ara. No trobàvem cap corda i el teclat va tocar un fandango improvisat per a què l’espera no es fes pesada.

– Quins grups o cantants creieu que son els que us inspiren per fer música?
Alguns dels més destacats són Skalariak, Dr.Calypso, Skatalà, Betagarri, Banda Bassotti, Skatalites, The Specials, etc.

– Quina és la vostre aspiració màxima a la qual voleu arribar?
No volem ser uns il·lusos en les nostres aspiracions però tampoc renunciem a res. De moment continuar composant temes nous per a gravar el nostre primer CD i tenir el màxim de concerts possibles. I, sobretot, continuar gaudint en la nostra música.

– Què en penseu de les xarxes socials i Internet?
Que són una eina imprescindible per donar a conèixer la teua música i que et permet obrir-te moltes portes ja que qualsevol persona des de l’indret més remot pot trobar la teua música i a partir d’aquí posar-se en contacte amb nosaltres per organitzar un concert, o demanar la maqueta, etc.

– Ara que teniu l’oportunitat de que la gent que no us coneix, sàpiga de l’existència de Maskarats, què els hi diríeu perquè es decideixin a venir als vostres concerts i a comprar els vostres discs, en cas de tenir-los.
Que, els agradi o no la música ska, vinguin als nostres concerts per escoltar-nos, que de ben segur, passaran una bona estona i ballaran de valent. I per als amants d’aquesta música, que es descarreguin la nostra maqueta i estiguin atents al nostre web ja que en els propers mesos volem enregistrar el nostre primer CD.

Des de la nostra web, els volem donar el nostre més sincer agraïment per haver-nos concedit aquesta entrevista.

Voleu saber més coses de Maskarats:
 Web: www.maskarats.cat
 Facebook: www.facebook.com/maskarats
 Twitter: @maskarats
 Myspace: www.myspace.com/maskarats

Comment here