EntrevistesEntrevistes Altres

Entrevista Joan Negrié, gestor cultural de la Sala Trono

Durant aquestes dues setmanes us hem recomanat espectacles produïts per la Sala Trono de Tarragona i avui tenim l’oportunitat d’entrevistar a Joan Negrié, actor i gestor cultural d’aquesta sala independent que intenta oferir al públic un tipus de teatre, tal i com diu la seva web, de petit format, intimista i nuu de grans escenografies.

 

Joan, la Sala Trono acaba de complir 10 anys i sabem que no tots els moments han estat fàcils des del punt de vista del finançament. En quin punt esteu ara?
» Doncs paradoxalment, en el moment més dolç artísticament parlant. Hem complert 10 anys amb més públic que mai. Amb 550 amics fidels amb carnet, tenim tres produccions pròpies a la cartellera de Barcelona i hem fet 10 produccions pròpies. La desena una coproducció internacional amb un teatre de Buenos Aires

Com sobreviu una sala amb un aforament de 55 persones?
» Gràcies a l’esforç i la inversió de tota la gent de l’equip i gràcies al públic que omple la sala cada setmana. A més dels ajuts institucionals i privats, clar.

Actualment ja sou més de 500 els amics amb carnet de la Trono. Quin és el cost d’aquest carnet I quines són les avantatges que ofereix?
» El carnet costa 8 € l’any i amb ell et beneficies d’un descompte de 4 € en cada entrada.

Fa goig veure que existeixen sales independents que aposten per produccions que acaben funcionant molt bé. Ara per ara teniu 5 espectacles en gira. Quina és la teva valoració?
» Molt positiva. És extraordinari que una sala com la nostra pugui tenir 5 espectacles en gira.

Actualment, esteu treballant en algun nou projecte? Si és així, quan teniu previst que surti a la llum?
» Ara per ara estem treballant molt perquè les tres producions que ara tenim a Barcelona funcionin i perquè la programació de la Trono es mantingui.

Suposo que deveu estar elaborant la programació de la primavera. Ens pots avançar alguna cosa?
» Doncs el que et puc dir és que veurem alguna cosa que ja s’ha vist a l’hivern i que ha estat un èxit i que celebrarem el dia internacional de la dansa.

La vostra sala dóna cabuda a tot tipus d’espectacle, comèdia o drama, de companyies amateurs o consagrades. Que ha de fer un grup de teatre que vol actuar a la Trono?
» En principi, la nostra programació és professional. Però sempre donem cabuda a companyies emergents que presentin un espectacle de qualitat.
Tothom qui vulgui actuar a la sala ens ha de fer arribar material del seu espectacle i el valorem.

Mil gràcies a Joan Negrié per atendre’ns i a la Sala Trono per tota la seva activitat. Això dóna vida a una ciutat. Tarragona pot sentir-se molt afortunada de tenir-la. Us animem a tots a que visiteu la seva web www.salatrono.com i a que aneu a la Sala, la conegueu i gaudiu dels seus espectacles.
» Gràcies a vosaltres!

Emma Fernàndez per auva!cat

Comment here