Recordem Grups

Recordem… Gadegang

Gadegang és una banda formada a Cambrils, el Baix Camp l’any 2001, any en que van editar una primera maqueta casolana. L’any 2002 es donen a conèixer, la seva proposta era barrejar instruments tradicionals/folk amb bases de música electrònica, una proposta innovadora i amb una origina posada en escena en directe, el mateix any guanyen el concurs de maquetes SONA9 2002, dins l’apartat de folk-noves músiques aquest fet que els porta a enregistrar un primer disc anomenat “El cap et bull” (DiscMedi, 2003), produït per Marc Parrot.

El mateix 2003 amb el disc sota el braç comencen a fer concerts en llocs destacats com Senglar Rock, Fira de Manresa, Acústic de Figueres, Festa Major de Gràcia, etc.

El 2004 Gadegang resulta guanyador per votació popular, de tots els guardons de la categoria Folk als Premis Enderrock: Millor grup, millor disc, millor cançó i millor directe. Aquest mateix any, el tema “Si et cou és que pica” és escollit com a cançó de la campanya d’etiu de TV3.

El grup estava format per Jordi Martí (samplers, sintetitzadors, percussions, viola de roda, programació i veus), Xavier Bordera (sac de gemecs, llaüd, flabiol, guitarra elèctrica, percussions i veus) i Dani Morell (darbuka, bongos, congues, timbales, altres percussions i veus).

La cançó “Si et cou és que pica” ha tornat a ser actualitat gràcies a la sèrie Merlí de TV3, ja que n’és la seva sintonia.

gadegang_el-cap-et-bull_portada

Gadegang / El cap et bull

Cançó: Si et cou és que pica
Any: 2003
Discogràfica: Discmedi

Comment here