EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Pulpopop

Avui parlem amb Edgar Massegú, `lider suprem´ del grup Pulpopop, amb ell em passat una divertida estona, tot seguit us la fem arribar a tots vosaltres:

Foto: www.pulpopop.com
Foto: www.pulpopop.com

Perquè PulpoPop?
Suposo que és per una al•literació buscada. Suposo que és perquè el joc de la paraula viva esdevé música. Suposo que d’un trilingüisme imposat en pulpo-pop, o pulp, o el pup que n’omple el pap, en fa pop. Suposo que pulpopop te 8 lletres com les potes del pop que es torra amb soul i alhora vuit com els músics de la formació al complert, que omple el vuit de l’existència. Suposo que per una divertida anècdota que hi ha al darrera, que és divertida i és anècdota en la mesura que el seu secretisme es manté impenetrable. Suposo que per generar la pregunta i en la conseqüent resposta, la paraula romangui en la memòria.

Com i quan vàreu començar en el món de la música?
La cosa ja ve de la vida intrauterina, quan la meva mare escoltava Manolo Escobar i el Fary, el meu inconscient analitzava harmònicament la bellesa del so en l’estat salvatge del coit.

Com us definiríeu?
Els perseverants de les idees, a punt de resistència, funàmbuls de la corda flonja.

A l’actualitat, sou els mateixos components que quan vàreu començar aquest projecte?
L’escènica n’és la mateixa. L’èter manté la fertilitat i la vitalitat amb la que es va concebre, però, com tot en la vida, les coses canvien i els músics també.

Què té el vostre darrer disc, “La batalla dels dubtes” que no tinguin els anteriors?
La diferencia está en ocho mil dolares…

Fa uns mesos vàreu estrenar un nou videoclip de la cançó ‘Avui per tu i demà per mi’ que s’inclourà en el proper disc, on també hi haurà ‘La resurrección de PulpoPaul’. Quan teniu previst que surti al mercat aquest nou disc?
Ja no hi ha mercat, hem de saber acatar la veritat i moure’ns amb aquesta certesa il·luminadora. El disc sortirà sí o sí; i no és el model de sí o sí ambigu que CiU ens té acostumats, sinó el sí o sí de PulpoPop; paraula de pop. Fa dos anys que hi estic en marxa dia i nit. Tot va endavant.

Com valoreu la rebuda que ha tingut aquest videoclip?
N’estem molt contents. Molt mitjans de comunicació se n’han fet ressò. Tan sols si hem aconseguit que qui l’ha escoltat s’hagi nutrit d’un xic d’optimisme i vitalitat ja haurà valgut la pena. Era la ferm candidata a cançó de l’estiu però no ho ha estat perquè no hi ha hagut estiu.

Què ens prepara PulpoPop en un futur immediat?
Continuar essent una caixa de sorpreses oberta, una rara avis al país.
Un nou disc. De la cinquantena de cançons que devem tenir al tinter, en recopilarem una dotzena que tindran com a fil conductor l’alegria i les ganes de viure. Encara som joves i ens volem menjar el món. Em sigut un grup molt eclèctic i ara, gravar el disc que segurament serà el que la gent més entendrà, no deixa de ser eclecticisme i sorpressiu. Més endavant ja vindran els discs de piano, veu esgarrapada, cordes i balades maleïdes. Com diria el molt deshonorable ara ‘això no toca’. També sortirà properament la pel•lícula “Dos a la carta” on hem fet algunes cançons de la BSO i el single promocional que estarà també en format clip. No us la perdeu! Un film de Robert Bellsolà, en los mejores cines! Que tremoli Torrente.

En quin format us sentiu més còmodes? Grans concerts o petits formats?
Tots els formats són bons si hi són. Sempre i quan hi hagi energies que transmigrin de l’escenari al públic i del públic a l’escenari, sempre que, quan interpretes la música, puguis viatjar i de retruc fer viatjar qui t’escolta. No sempre passa això, de vegades estic cantant i em sembla que encara no s’entén la manera com ho visc i això em fa pensar que sóc un extraterrestre o algun foll d’algun planeta molt llunyà. El `Planeta de la Incomprensió´ es diu, és allà, passat plutó crec, tot i que encara no hi ha una colònia establerta de músics, l’SGAE, el Musicat i els de l’Enderrock ja hi ha obert una sucursal…

A la gent que no us ha vist mai en directe, que hi trobaran si hi van?
Mai se sap. Energia, llums, so, moviment, emocions, gent que s’enamora per primer cop, gent que fa l’amor sota l’escenari mentre escolten ‘la dansa de l’esperança’…

Els directes els porteu molt preparats o us agrada improvisar?
Sobretot preparem molt les improvisacions però mai surten com les hem preparat.

Ens explicaríeu alguna anècdota que us hagi passat en una actuació?
Aquesta me la salto…

Com ha anat l’agenda d’aquest estiu?
Aquest estiu no podem parlar d’estiu pròpiament dit, tot i que, encara que faci núvol, això no espanta als domingueros que agafen el taladre per muntar l’hamaca entre les roques de les cales…
Els senglars han campats lliurament per les platges de Cadaqués perquè `estàn creuats´ i són plaga… per bé, l’ós bru recupera terreny a la val d’Aran i diuen que han trobat una petjada de llop damunt de la presó del Capolatell.

Què en penseu de les xarxes socials?
‘Aumentan los acuerdos prenupciales que prohíben compartir fotos vergonzosas en redes sociales’. Doncs això, un grup de música ha de ser present a les xarxes socials perquè allí hi ha la gent, però vigilem!, molt sovint la realitat és una altra i cal viure-la, palpar-la, acariciar-la…

Moltes gràcies per contestar a les nostres preguntes.
Moltes gràcies a vosaltres per pensar amb els pops i deixar-los que responguessin el que han volgut; agraïts!

Voleu conèixer millor a Pulpopop?
 Web: www.pulpopop.com
 Facebook: Pulpopop a facebook
 Twitter: @ElsPulpoPop

Comment here