Recordem Grups

Recordem… Umpah-pah

umpah pah

Umpah-pah va ser un grup de rock de Girona liderat per Adrià Puntí (veu, lletres i harmònica), junt els músics Jordi Gimbernat (guitarra), Pau Marquès (guitarra), Joan Solà Morales (baix), Francesc Terrades (teclats) i Marc Marquès (bateria), el grup va estar en actiu del 1989 fins al 1996 quan es va dissoldre. En aquest període van publicar 5 discs (tres en català i dos en castellà), el grup va ser un dels referents de principis dels 90, una música que va des del blues, reggae i pop-rock..

El seu nom surt del còmic Oumpah-pah le Peau-Rouge (Umpah-pah el piel roja), obra d’Albert Uderzo i René Goscinny.

Umpah-pah es forma l’any 1989 arran de la separació de Mami Oplins Band, el primer concert el van fer a la sala Shock de Girona en un concurs de pop rock el qual van guanyar.

L’any 1994 Umpah-Pah va deixar la discogràfica Salseta Discos i van fitxar per la multinacional discogràfica RCA-Ariola i van publicar simultàniament dos àlbums: ‘Bordell’, cantat en català, i ‘Triquiñuelas al óleo’, cantat en castellà

L’any 1996 el grup va anunciar la seva dissolució, pel que va córrer a l’època aquesta va ser deguda a diverses tensions internes i la davallada en les contractacions del grup, cosa que va fer insostenible la seva continuïtat.

discografia umpah pah

Discografia:

Tomahawk (Autoedició, 1990 – Maqueta)
Raons de Pes (Salseta Discos, 1991)
Bamboo Avenue (Salseta Discos, 1992)
Borinots (Salseta Discos, 1993 – Senzill)
Bordell (BMG Music, 1994)
Triquiñuelas al óleo (1994)
La Columna de Simeón (1996)

El 30 de novembre de 2009, per celebrar el 20è aniversari del seu primer concert, a la Fira de Sant Narcís, de Girona, va sortir a la venda el disc Més raons de pes (Música Global), un tribut a Umpah-Pah on diversos autors versionen els seus temes.

Umpah-Pah – La catximba i els rostolls d’Angelina

vol

Comment here