EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Oques Grasses

Fa unes setmanes vam tenir l’oportunitat de gaudir del directe del grup de Roda de Ter Oques Grasses, on presentaven el seu primer àlbum “Un dia no sé com.

El grup format per Josep Montero (veu i guitarra), Guillem Realp (baix), Arnau Altimir (bateria), Joan Borràs (teclat), Josep Valldeneu (Saxo i veus), Miquel Rojo (Trompeta i veus) i Miquel Biarnès (Trombó, percussió i veus) van accedir a dedicar una estona del seu temps a auva!cat.

oques grasses-002

– D’on ve el nom Oques Grasses?
Diuen els entesos, que el nom d’Oques Grasses prové de la trompa dins un cova. En un consell de savis barrejats amb anís, va sorgir un nom, i en un altre consell va sorgir un adjectiu. Els savis amb la seva barba i mitjançant un pintallavis es van trobar un dia. Tot va ser tot i res, va ser res, però res ho era tot. Si no ho recordo malament.

– Porteu molt de temps com a Oques Grasses?
Portem un any i mig des de l’inici de la nova formació, ara mateix ja fa una mica més. Ara més. Ara una mica més. Així passen els dies.

– A l’actualitat, sou els mateixos components, els quals vàreu començar aquest projecte?
No, tot va començar amb un dels savis bevent anís i amb altres savis espontanis. A l’actualitat som uns altres, però som bona gent. Va per herències.

– Podríeu posar una etiqueta al vostre estil musical?
Reggae a la cassola, música porno, música feta a mà alçada, música amb gas i tot d’etiquetes d’oferta. Actualment les etiquetes no estan gaire de moda i les modes no s’estan per etiquetes.

– Quin és el procés creatiu del grup?
En Jose les escriu, en Realp i en Galti hi posen oli, el senyor Borràs les pinta i en Valldeneu en Rojo i en Friday hi posen l’orenga.

– Parlem del vostre disc, que ens expliquen les 10 cançons incloses en ell?
Coses de la vida, vivències i maneres de mirar-se les coses. La manera de veure les realitats d’una persona, totes les coses que fan sentir.

– El teniu en descàrrega directa mitjançant la web i en format físic, com valoreu l’acollida del disc fins el moment?
Fins el moment ho valorem molt i sempre ho valorarem molt, ja que son les persones que descarreguen i escolten la nostra música qui s’encarrega de fer que sigui important per algú que no siguem nosaltres. Moltes descàrregues, moltes més de les que ens imaginàvem.

– Al escoltar del disc, els temes respiren un aire d’alegria i despreocupació, però que li preteneu transmetre al públic?
Utilitzem la música per sortir una mica del dia a dia, com el que juga a futbol o el que se’l mira. Però amb la música, un cop ets fora, també va bé per aprofundir amb el que passa i afrontar-ho.
El que intentem aportar són aquests moments d’aprofundir amb el que passa per afrontar-ho tan bé com es pugui, ja que tal i com està la cosa… el que viu la vida emprenyat amb el que no va bé, s’hi pot passar la vida.

– Dalt l’escenari veiem que us ho passeu bé tocant, a qui no us conegui que els hi diríeu per a que s’animin a venir a un concert vostre?
Li diríem que si ve l’estimarem molt i que sempre va bé que la gent s’estimi, que estimar és gratuït tot i sonar hipie.

– Ens explicaríeu alguna anècdota que us hagi passat dalt l’escenari?
Ens fa vergonya parlar de les coses que ens passen dalt de l’escenari, som molt reservats amb aquestes coses, ens agrada més que ens les expliquin.

– Que en penseu d’internet i de les xarxes socials?
Està molt bé, però ens omple la vida d’informacions, una sobre l’altra, i en molts moments fa que visquem en el futur. Tot i això va molt bé.

Us volem donar el nostre més sincer agraïment per haver accedit a aquesta entrevista només demanar-la. També us desitgem tot l’èxit que de ben segur aconseguireu.

Voleu conèixer millor a Oques Grasses?

Web: www.oquesgrasses.com
Facebook: facebook.com/OquesGrasses
Youtube: www.youtube.com/user/oquesgrasses
Twitter: twitter.com/OquesGrasses

Comment here