‘Tretze vares’, Cati Plana i Pau Puig

Cati Plana i Pau Puig presenten “Tretze vares”, un treball en format duo basant-se en un repertori de diferents gèneres de la música tradicional, tot fent una proposta cambrística.

“Tretze vares” és una tria amable i propera de diferents gèneres de la música tradicional dels Països Catalans: temes anònims prou emblemàtics però també utilitzant algun tema d’autor que els enamora i que és fidel al gènere que representa. És una proposta musical amb arranjaments senzills, gairebé minimalistes, buscant el treball dels detalls, de les petites coses i maneres de tocar poc habituals en els seus instruments.

Cati Plana i Pau Puig toquen l’acordió diatònic, la dolçaina en Fa i el bansuri (flauta travessera de canya).

El primer projecte que Cati Plana i Pau Puig van fer plegats va ser “Els 3 peus del Gat”, un treball a trio (acordió diatònic, dolçaina en G i contrabaix) que van enregistrar el 2015. Dos anys més tard, els dos músics van anar al Quebec per participar en el festival Carrefour mondiale de l’accordéon. Per a aquella ocasió van seleccionar un seguit de gèneres musicals dels Països Catalans i, d’aleshores ençà, han anat polint i re arranjant aquest repertori que ara ens presenten: jota, bolero, dansà, contrapàs, cançó de bressol, rumba, sardana curta, ball de noces, fandango, ball pla i corranda, contradansa, havanera i vals.

Aquest disc s’ha enregistrat de la manera més casolana possible, a casa del Pau i amb un sol micro. Per a les mescles i el màster han comptat amb la col·laboració d’en Pau Vinyoles.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.