EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Pepet i Marieta

Entrevista i fotos de Ferran Murillo per auva!cat

El passat 16 de maig els Pepet i Marieta van ser a la Sala Zero de Tarragona per a presentar oficialment el seu darrer treball ‘Lo món d’un mos’. Nosaltres vam ser-hi i vam aprofitar per xerrar una estona amb ells. Tot seguit us deixem resum de la conversa que vam tenir.

– “Lo món d’un mos” és el 5é fill de la banda n’esteu contents?
Estem contentíssims. Normalment, del treball que més orgullós te sents sempre és l’últim, perquè cada vegada que graves un disc coneixes més les possibilitats d’un estudi de gravació i perfiles la tècnica d’enregistrament. A banda d’això, és un disc molt festiu i està tenint molt bona rebuda, això t’anima i te fa pensar que t’ha quedat molt bé.

– A costat molt de parir, tenint en compte que fa ja 3 anys de l’anterior disc?
La veritat és que fa 3 anys que no traiem disco perquè el guitarrista se’n va anar d’any sabàtic per tot lo món. Hem estat tocant amb un altre guitarrista, però vam considerar que no podíem gravar un disc sense ell.
Nos ha costat de parir? Home hem estat 4 mesos a l’estudi, l’hem parit a foc lent i penso que això es nota, perquè està tot molt cuidat i molt treballat a nivell d’arranjaments. Potser en altres discs anàvem més a l’espontaneïtat, que també està bé, però aquest l’hem fet més reposat. També perquè no tots ens dediquem exclusivament a la música i això a fet que fos un enregistrament més dilatat, però també més conscient i més reposat.

– Trobem moltes col·laboracions, algunes fins i tot ja havien col·laborat en anteriors discs.
Són gent que hem conegut a la carretera i hem fet bona amistat. També t’he de dir que hem intentat no fer col·laboracions gratuïtes. Vull dir que L’Adrià Salas de La Pegatina col·labora en una cançó que de fet és molt pegatinera, o el Joan Garriga col·labora en una cúmbia i qui millor que ell per tocar una cúmbia. Hem intentat que estigue tot justificat, a una jota pos estan los Quico el Celio, lo Pep Gimeno “Botifarra”, hòstia és una jota no?. Al mateix temps està molt bé dir que aquestos artistes col·laboren al disc, no tu negaré.

– El disc respira optimisme fins i tot entusiasme, això contrasta amb l’època que vivim. És buscat o coincidència?
És per l’època que estem, la gent està amargada i amb molta raó. També… i anem a dir les coses pel seu nom, perquè és un disc prou compromès que fica bastant el dit a la llaga, però amb alegria i disbauxa perquè hi ha gent que està molt malament i potser necessiten una injecció de positivisme i de ganes de seguir endavant.

– De fet ja m’has respost una mica a la següent pregunta. Potser aquest és el més reivindicatiu dels vostres discs, el que treu més punxa?
Sí claríssimament, per la situació econòmica i política difícil en la que estem. Estem en un moment amb molta pressió social, amb molts moviments com el dels indignats, la plataforma antihipnòtica, lo procés d’autodeterminació. La gent se n’ha adonat que sortir al carrer i cridar serveix d’alguna cosa i ho hem volgut plasmar en este disc claríssimament.

– Ja sabem que heu assolit l’objectiu del Verkami però com ha estat la resposta, heu patit?
Bueno en los Verkamis sempre es patix. Comences molt bé, a l’equador la gent se tranquil·litza i tu estàs hòstia… hòstia… però al final ho hem aconseguit i fins i tot vam sobrepassar, així que molt bé. A més, jo considero que pa n’este disc anava molt en consonància, perquè si estem parlant que tots juntets a una podem aconseguir coses meravelloses, el Verkami ja té això, que a partir d’aportacions menudetes s’aconsegueixen coses grans.

– Com està funcionant la gira de presentació del disc?
Pues està anat mot bé, perquè la gent volia alegria i este disc destil·la optimisme, alegria i al mateix temps un compromís de bon rotllo, que si més no engresca. A més, estem sortint a mitjans de comunicació que en la vida mos havien fet cas, suposo que una mica per tot això.

Moltes gràcies per contestar a les nostres preguntes. Esperem poder tornar a gaudir del vostre directe ben aviat!

Per conèixer millor a Pepet i Marieta?
 Web: www.pepetimarieta.com
 Facebook: facebook.com/pepetimarieta
 Twitter: twitter.com/pepetimarieta
 Instagram: instagram.com/pepetimarieta

Comment here