L’esclau de la sal, novel·la situada a la Tàrraco romana del segle IV dC

REDACCIÓ | 20/09/2013

Amsterdam publica la novel·la L’esclau de la sal, situada a la Tàrraco romana del segle IV dC, aquest debut novel·lístic de Manel Bonany és una trepidant aproximació a la llegenda de Sant Jordi.

La història darrere d’una llegenda, la d’un home i un drac. Una gesta prodigiosa protagonitzada per un jove esclau a la Tàrraco romana del segle IV dC. Una narració èpica relatada amb la passió i l’impuls d’un escriptor de primer ordre.

A l’any del Senyor 303, sota les cadenes d’un Imperi Romà trasbalsat per guerres intestines, el preu de la llibertat és una prova de vida o mort. Nigre, el jove esclau de la mina de sal, per alliberar-se i guanyar el dret de viure amb Úlpia, amb qui s’estimen des de sempre, s’haurà d’enfrontar a la criatura espantosa que ha portat l’horror i l’atzar mortal a la vall, però també a les lleis i els déus monstruosos dels seus senyors. Del seu coratge dependrà el seu destí, però també el del seu poble.

“Entremig de la música de les flautes, dels retrunys dels timbals, dels riures dels convidats que quedaven al triclini, sobresortien uns crits d’un temor ofegat, dolorit, desemparat. Uns crits joves, de veu esquinçada, entretallats de plors de criatura, com els d’un infant en braços d’un malson que s’ha fet carn.”
Manel Bonany. Escriptor, guionista i músic, ha estrenat una obra de teatre musical, Carrer Secret, i un monòleg, Fràgil. Ha dirigit equips de guió de sèries de TV3 com Majoria absoluta i El cor de la ciutat, i ha participat com a guionista a Barri Sèsam, Estació d’enllaç, Ventdelplà, Serrallonga, La ratjada i La Riera. Ha publicat el llibre de relats Habitació zero (Quaderns Crema, 2001) i el conte La Bruixa de Fum (Contes per a nenes dolentes, Germans Miranda, Columna, 2001). L’esclau de la sal és la seva primera novel·la.
www.manelbonany.com