L’arqueòleg i el futur, d’Eudald Carbonell

REDACCIÓ | 24/11/2013

Ara Llibres publica el llibre més personal i humà d’Eudald Carbonell “L’arqueòleg i el futur”, on  escriu una sèrie de cartes dirigides al seu fill acabat de néixer

Arriba a les llibreries el llegat vital del nostre antropòleg més universal. Eudald Carbonell, als seixanta anys i després d’haver dedicat tota la vida a l’arqueologia, l’antropologia i la divulgació, explica al seu fill acabat de néixer per què creu en el que creu, per què s’ha dedicat a la ciència, quines són les coses que li importen, els seus valors, les seves prioritats i la seva filosofia de vida. Es tracta d’un llibre de reflexió social que se serveix del gènere epistolar per parlar de temes com el coneixement, l’amistat, el treball en equip, la ciència, el sexe, la polític, entre molts altres. En definitiva, L’arqueòleg i el futur és un regal per a les noves generacions.

“Sóc un pare primerenc i tardà. En realitat, un pare avi. Estic a punt de fer seixanta anys. En aquests moments, la meva cria té dos anys i es diu Olopte, el nom d’un poble de la Cerdanya. És el meu primer fill. Quan llegiu les cartes que li he escrit, sabreu per què vull compartir amb els nens i les nenes de la generació del meu fill el missatge de la humanització, a través de l’experiència de la nostra generació”.
El llibre ha estat editat en català i castellà sota els segells Ara Llibres i Now Books i arriba a les llibreries el proper 25 de novembre de 2013.
Eudald Carbonell (Ribes de Freser, 1953) és doctor en geologia del quaternari per la Universitat Pierre i Marie Curie de París, doctor en geografia i història per la Universitat de Barcelona, director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social i Catedràtic de prehistòria a la Universitat Rovira i Virgili. Ha publicat més de deu llibres entre els quals destaquen El naixement d’una nova consciència, La consciència que crema i El sexe social, publicats a Ara Llibres. Ha protagonitzat l’exitós programa de TV3 Sota terra.

Fitxa tècnica:
Títol: L’arqueòleg i el futur
Autor: Eudald Carbonell i Roura
Editorial: Ara Llibres
Pàgines: 160
Format: 16 x 23
Enquadernat: Rústica amb solapes
EAN: 9788415642176
Data de publicació: 25 de novembre
17,90 €