Recordem Grups

Recordem… GREC

GREC , inicialment sigles de “Grup de Rock Experimental Català”, va ser un grup de música format per l’Orland Cardona l’any 1981 a Barcelona. Les seves cançons de pop-rock en català van arribar quan aquest gènere era pràcticament inexistent al país, convertint-se en un dels grups pioners de l’anomenat pop-rock en català.

La formació de GREC més estable (després de la sortida del grup de Javier Fresno, primer bateria) va estar formada per Orland Cardona, Ricard Cámara, Richard Manzano (baix) i Jordi Bravo (bateria), des de la seva fundació fins a les edicions de “Sóc” i “Humans”; van tenir les col·laboracions de Xavi Ibáñez (teclats i producció musical) i Xavier Figuerola (saxo). Cal mencionar que als seus inicis, també varen formar part del grup Cesc Cardona (veu) i Josep Lluís Purcalla (guitarra).

L’any 1985 surt ‘No som músics com els d’abans’ senzill amb el que es donen a conèixer  i que els portà a fer una llarga gira de concerts per tot Catalunya. L’any  1987 de la mà de la discogràfica Picap enregistren el seu primer anomenat ‘Soc’. El segon disc ‘Humans’, el publiquen l’any 1989. Quatre anys més tard surt al mercat ‘El cel està tan lluny’, tercer i darrer disc de GREC.

GREC-discografia

DISCOGRAFIA: 

No som músics com els d'abans (Audiovisuals de Sarrià, 1985)

Sóc (Picap, 1987)

Humans (Picap, 1989)

El cel està tan lluny (Picap, 1993)

GREC – El Cel Està Tant Lluny (Video oficial)

Comment here