EntrevistesEntrevistes Música

Entrevistem Els Catarres

SUSANA MANCHEÑO – SILVIA JUANES

Avui comparteixen el seu temps amb nosaltres Els Catarres. Aprofitant la presentació del seu nou disc “Postals”, han accedit a contestar molt amablement les nostres preguntes….

– Per si encara hi ha algú que no us coneix…. qui són Els Catarres?
Els Catarres som un grup de pop-folk d’Aiguafreda que inicialment ens vam trobar per tocar en llocs com bars i de seguida vam treure una cançó que ens va donar a conèixer i de la qual estem molts agraïts que es diu Jenifer i que ens ha permès poder viure actualment de tocar amb el grup.

– Quin diríeu que és el vostre estil?
El definiríem com a Pop amb instrumentació una mica Folk potser.

– Que ha canviat en vosaltres des que vàreu començar l’any 2010?
Doncs, com dèiem abans, el grup ens dóna l’oportunitat de poder estar fent música i dedicar-nos-hi.

– Com sorgeixen les lletres de les cançons? Recullen experiències personals?
Normalment si. Les lletres les fa majoritàriament l’Èric i moltes remeten a experiències i records viscuts. Altres no tenen res a veure amb ell però són curioses.

– La vostra música es pot trobar a les botigues, en format físic, però també es pot descarregar gratuïtament per internet…. perquè aquesta opció?
La nostra música sempre es pot aconseguir de manera gratuïta des de la nostra pàgina web www.elscatarres.cat perquè creiem que la música ha de ser lliure i de fàcil accés per tots els públics. Això és important per nosaltres perquè volem que tothom, ja tingui diners per col·laborar amb el grup com si no en té, pugui escoltar-nos i que si després li agrada el que fem i vol col·laborar amb què nosaltres puguem seguir penjant cançons gratuïtes per internet, pot fer-ho comprant el cd, o venint als nostres concerts, que majoritàriament són gratuïts també.

– Quina música escolteu? (a part de la vostra…)
Els tres escoltem estils molt diferents…no s’assemblen massa uns amb els altres… un dels artistes preferits comuns però, és en Tomeu Penya.

– Alguns de vosaltres també éreu membres d’altres grups, el ritme de Els Catarres us permet compaginar-ho?
No. Actualment, no estem en cap més grup ja que no tindríem temps. Només ens dediquem al grup perquè és molta feina i uns horaris canviants cada dia.

– Que uns ha aportat, a nivell personal, els Catarres? Bo o no tan bo…
Ens ha aportat saber portar un grup de música no només musicalment, també hi ha part empresarial i molts apartats que no sabíem ni que existien i que ens hem anat trobant i hem anat solucionant, a més, com que ens agrada fer-nos-ho tot nosaltres, ja us podeu imaginar que no podem parar mai!

– Com veieu el futur musical del grup?
Doncs tenim molta feina i això és importantíssim per tirar endavant i per poder ensenyar a tothom el que tenim preparat.

El passat dia 21 de març, amb l’arribada de la primavera, va sortir el vostre nou treball “Postals”, que inclou 12 temes…

– Com va sorgir el nom del disc?
El nom del disc prové dels diferents llocs geogràfics que anàvem trobant a les diferents cançons i del positivisme que desprenen tots el temes. D’aquí se’ns va acudir que cada cançó podria ser com una imatge visual i que alhora ens agradava la idea de postal ja que, només l’envies quan estàs de vacances en un lloc idíl·lic per tu i aquest disc ens transmet una mica això, un oasi al mig de tanta crisi. Una mica de bon rotllo.

– Que hi trobarem?
Hi trobem molt d’amor. Creiem que una de les millors armes per sortir a lluitar i per comunicar és l’amor així ho hem fet.

– Perquè aquesta data de llançament?
Perquè és el dia que comença la primavera i és un renéixer. Per nosaltres aquest segon cd també ho és. Ens remet al bon temps, a l’alegria, a l’estiu…

– En aquest disc compteu amb la col·laboració de músics com Tomeu Penya i Núria Feliu. Que us han aportat?
Ens han aportat, per sobre de tot, una molt bona amistat i conèixer dues persones tan especials per nosaltres i col·laborativament, un punt d’originalitat i autenticitat per les seves veus tan característiques als nostres temes.

– Al vídeo de la cançó “Vull estar amb tu” també teniu col·laboracions com en Tomàs Molina, en Quim Masferrer…. Com sorgeixen aquestes col·laboracions?
Doncs el videoclip, tal i com el nom de la cançó indica, el vam plantejar com un dia de trobar-nos amb els nostres amics de tota la vida i amb amics i coneguts que hem anat fent aquests anys amb el grup. Vam contactar amb un seguit de personatges que ens feia gràcia que vinguessin perquè hem coincidit molt amb ells i perquè són grans amics i així va ser, de seguida es van animar a venir!

Parlem dels vostres concerts….

– Que sentiu quan pugeu a l’escenari?
Moltes coses! molta emoció per estar tocant i que la gent es sàpiga les cançons, això és brutal!

– Que li diríeu als nostres lectors per animar-los a assistir als vostres concerts?
Que són concerts on no parareu de ballar i cantar i que vinguin a compartir una estona amb nosaltres que s’ho passaran super!

– Els vostres plans per aquest estiu 2013…
Fer concerts a tope!

– Moltes gràcies per contestar a les nostres preguntes. Esperem poder tornar gaudir del vostre directe ben aviat!
Gràcies a vosaltres! Ens veiem als concerts! Petons.

Part de l’equip d’auva!cat amb Els Catarres (Fotos de l’entrevista: Ferran Murillo)

Els voleu conèixer millor?
Web: www.elscatarres.cat
Facebook: /elscatarres
Twitter: @elscatarres
Instagram: elscatarres

Comment here