Off the record, la nova novel·la de l’escriptor Xavier Gual

Llibres del Delicte, editorial especialitzada en novel·la negra en català publicarà aquest juny la nova novel·la de l’escriptor Xavier Gual, Off the record.

Es tracta d’una història que presenta el dilema del periodista entre descobrir la veritat d’una trama de corrupció i mantenir la feina al mitjà de comunicació on treballa, i la dificultat que té per conciliar vida laboral i personal per culpa de la precarietat de la feina.

AAFF_Cobertes_COLL AVALL

El regidor d’urbanisme de Sant Martí mor en estranyes circumstàncies durant la roda de premsa on es disposa a explicar els motius de la seva dimissió. L’Anabel López, que és la periodista que cobreix la informació local a l’Ajuntament, descobreix per casualitat la relació de la mort del polític amb una trama urbanística que salpica l’alcalde i alguns importants empresaris de la comarca. La implicació de l’Anabel amb la veritat oculta d’un cas on tothom sap més del que diu, i la negació del mitjà on treballa per destapar la trama, fan que s’endinsi en una investigació que l’absorbeix per complet i posa la seva vida en perill.

La parella de l’Anabel no assumeix el compromís de la periodista amb la seva carrera professional ni l’obstacle que suposa a l’hora de consolidar els plans de futur de formar una família. Les amenaces, els suborns i totes les dificultats que apareixen al llarg de la investigació faran trontollar la convicció de l’Anabel i aguditzaran el dilema entre la professionalitat periodística i el profit personal, l’obligaran a triar una carrera professional o la felicitat d’una vida personal plena.

Xavier Gual (Barcelona 1973). Filòleg. Ha treballat com a periodista i professor de secundària. Com a escriptor ha publicat les novel·les Els tripulants (2001) premi Ribera d’Ebre, Ketchup (2006), El gat que va perdre els bigotis (2010), El mediador (2013) i Els fantasmes de Dalí (2013). També els reculls de narracions Delirium tremens (2001) premi Mercè Rodoreda, i Estem en contra (2007) premi Pere Quart d’humor i sàtira. Ha estat traduït al francès, a l’italià i al castellà. Col·labora en mitjans com els diaris AVUI i ARA, i l’emissora RAC1. També és assessor de l’editorial infantil Primers Lectors.

Fitxa:
 OFF THE RECORD
 Xavier Gual
 Pàgines: 263
 Enquadernació: rústica amb solapes.
 Mides: 13’5 x 19’5 cm
 Preu: 15’95€
 ISBN: 978-84-941064-3-9