El llenyater, de Michal Witkowski

REDACCIÓ | 02/12/2013

Raig Verd Editorial publica “El llenyater” la primera novel·la negra de l’actual estrella de la literatura polonesa Michal Witkowski. Una novel·la negra amb humor negre. Una divertida paròdia de si mateixa en què l’autor es riu de tot el que representa (escriptor, gai, urbanita i modern) i del món on viu mentre juga a ser detectiu.

Al final de la tardor, el protagonista i narrador, Michal Witkowski, es retira a un resort turístic de platja, totalment solitari fora de temporada, per escriure la novel·la que li proporcionarà diners, fama i tots els premis literaris.
S’allotja en una petita casa enmig del bosc però li costa avançar en el llibre, ja que la seva atenció se centra en el seu amfitrió Robert “el llenyater” qui en realitat és un músic depressiu de mitjana edat. Michal, intrigat amb aquest personatge i seguint la pista d’una fotografia, inicia una investigació que el conduirà a un antic centre d’oci de l’època comunista i a l’oblidat cas de la desaparició d’una bellesa local.
D’una forma d’allò més excèntrica i amb la col·laboració dels arquetípics i grisos personatges que es va trobant, Michal indaga en el passat d’ “el llenyater”.

Michal Witkowski (Wroclaw, Polònia, 1975) és una autèntica estrella de la literatura polonesa; els crítics el comparen amb Gombrowicz, gràcies al talent i l’estil únic per explicar històries.
La seva novel·la Lovetown (Anagrama, 2011) ha estat traduïda a 16 idiomes.
La seva obra més recent, El llenyater, ha estat finalista del prestigiós premi Nike.
D’ell s’ha dit que seria capaç de convertir una guia telefònica en una lectura apassionant.

Fitxa tècnica:
Títol: El llenyater
Autor: Michal Witkowski
Traducció: Guillem Calaforra i Marta Cedro
Editorial: Raig Verd Editorial
Col·lecció: Raigs Globulars
Pàgines: 428
ISBN: 978-84-15539-50-6
Publicació: Final de novembre 2013
19,95 €