General

ANDREU PÉREZ ‘TETE JI’ TORNA AMB EL SEU TERCER TREBALL EN SOLITARI ‘DISTOPIA’.

El cantautor Andreu Pérez ‘Tete Ji’ torna amb el seu tercer treball en solitari ‘Distopia’. Deu cançons produïdes i arranjades pel músic i productor Armando Erenas.

Les cançons, compostes entre un viatge per Àfrica i el confinament, parlen de les relacions humanes, amors i desamors i sobre el sentit de la vida. Lletres poètiques plenes de misticisme, vestides de música psicodèlica, jazz, progressiu i alguna pinzellada de música ètnica.

Les melodies volàtils, els ritmes pesants de Saurí i les guitarres punyents de Erenas embolcallen aquest nou treball de ‘Tete Ji’ que no deixarà indiferent a l’oient.

TETE JI

Músic i artista plàstic. Guitarrista i compositor, comença a tocar la guitarra als 15 anys. Passa per diferents grups de hard rock i, a poc a poc, s’interessa per la música menys convencional: jazz, psicodèlia, progressiu i, juntament amb el baixista Marc Prat (Marc Parrot, Lluís Llach, Toti Soler, Perla Batalla) i el saxofonista Furmi Gómez, actualment músic de jazz establert a Holanda, engeguen ‘Soma Planet’, amb els que publiquen tres LP’s i recorren l’estat fent concerts, tocant també en festivals de Macau i Hong Kong (Xina), compartint escenari amb grups mítics de l’escena psicodèlica i progressiva com els alemanys Embryo.

Estudia Sarod i música clàssica hindú durant diverses estades llargues a Benarés (Índia), llaüt turc a Istanbul (Turquia), llaüt àrab al Marroc i fa diverses master-class amb llaütistes de gran prestigi internacional. Paral·lelament, munta ‘Atma’, grup de música ètnica ‘amb els que també fa concerts a escala estatal.

Ha tocat amb músics com Roberto Riggio (Atash, Youssou N’dour) Xavi Lloses, Furmi Gómez, Fede Marsà, Jaume Catà, Manu Corbalán, Pedro Cornago, entre d’altres.

Finalment, el 2010, arrenca un projecte en solitari com a cantautor i neix Tete Ji. Queda semifinalista al concurs Sona 9 de la revista Enderrock, amb més de 150 bandes inscrites; grava 3 LP: ‘L’alè del món’ (Picap, 2013) ‘Meditació transcendental’ (Microscopi, 2016) i aquest últim treball, Distopia (Microscopi, 2021).

FONT: SEGELL MICROSCOPI