LLIBRES

‘Els plats més picants de la cuina tàrtara’ l’última novel·la d’Alina Bronsky

Els plats més picants de la cuina tàrtara

Alina Bronsky

  • Enquadernació: rústica cosida
  • Format: 140 x 210 mm
  • Núm. de pàg.: 336
  • ISBN: 9788412639490
  • Gènere: ficció

Editorial Les Hores

Sinopsi


Més enllà dels Urals, regna el matriarcat de la bella Rosalinda. Ella se sent massa jove per convertir-se en àvia, però l’intent de fer avortar la seva filla Sulfia fracassa i neix la seva neta Aminat. Per primera vegada, l’autoritària Rosalinda es troba cara a cara amb una criatura de trets tàrtars, com ella, a qui estima amb tot el seu cor i ànima. A partir d’aquest moment l’àvia viurà determinada a millorar la sort de la seva neta.

Passats els anys, i després del col·lapse de la Unió Soviètica, un escriptor alemany quedarà atrapat per l’encant de l’Aminat, que s’ha convertit en una adolescent salvatge i captivadora. La Rosalinda, moguda per la necessitat de supervivència, negociarà un acord amb ell que garantirà el camí de les tres dones cap a Alemanya, la terra promesa.
Però tan bon punt s’instal·len a Occident, els llaços disfuncionals que uneixen mare, filla i àvia comencen a trencar-se.

Un llibre amb grans dosis d’humor i ironia, que relata la història hilarant de tres dones els destins de les quals s’entrellacen en una tragicomèdia familiar, que és alhora un retrat de la nova Europa.

«En aquesta novel·la àcida i divertida, el que pot semblar un relat cruel i còmic acaba esdevenint una història sorprenent sobre la superació de les dificultats i la resiliència».

– The New Yorker –

L’Autora


Alina Bronsky va néixer el 1978 a Rússia, va passar la infantesa al costat asiàtic dels Urals i la joventut a Marburg i Darmstadt. Viu a Alemanya des del començament dels anys noranta. La seva primera novel·la, Scherbenpark (2008), va ser un best-seller a Alemanya, es llegeix a les escoles i se n’ha fet una pel·lícula. Ha publicat diverses novel·les i ha rebut nombrosos reconeixements i premis. Destaquen L’últim amor de Baba Dúnia (Les Hores, 2019) que va ser preseleccionada com a candidata al Premi del Llibre Alemany el 2015, i La trena de la meva àvia (Les Hores, 2022).

Els plats més picants de la cuina tàrtara (2010), que ara publica Les Hores, va ser  candidata al Premi del Llibre Alemany el 2010.

Els crítics en destaquen la destresa en la caracterització dels personatges i en l’ús d’un llenguatge enginyós i poètic. 

FONT: EDITORIAL LES HORES