Versos Lliures, constata que la poesia en directe és viva

Una de les accions a l’anterior edició dels Versos Lliures.
El cicle de poesia exponencial de Granollers,

El cicle de poesia exponencial de Granollers, Versos Lliures, que organitza el Casal Popular l’Esquerda, arriba aquest any a la cinquena edició. Amb 25 poetes a les esquenes, jornades inaugurals on hi han participat de Montserrat Abelló a Josep Pedrals i accions de carrer que no deixen indiferent, el cicle arriba consolidat i amb ganes de seguir molts anys més.
Després de l’èxit de l’any passat en l’aposta pel micromecenatge – es van aconseguir 850 euros-, l’Esquerda torna a apostar per la plataforma Verkami. Segons les organitzadores, el micromecenatge “obra la porta al suport mutu i a l’autogestió col•lectiva, màxima expressió de l’autoorganització de la comunitat” i apunten, “l’any passat es va demostrar que la gent vol un cicle de poesia independent i popular a Granollers”.
Enguany, l’Esquerda demana 900 euros, per poder millorar el cicle però “mantenint-ne l’esperit”. Un esperit que cerca “la poesia catalana contemporània i de futur sense oblidar els referents” i que sempre “busca la màxima connexió entre el públic i l’artista”. Sens dubte, es tracta d’una proposta singular, que sap combinar estils i registres poètics i que entén el recital com una expressió artística compartida. Els Versos Lliures han aconseguit trencar certes visions sobre el fet poètic, situant-lo en un espai com un Casal Popular.
Les organitzadores, aniran desvetllant la programació d’enguany, que ja està treballada i pensen que, un cop més, Versos Lliures és un cicle de poesia de qualitat, amb personalitat pròpia i que, a més, amb el micromecenatge, esdevé col•lectiu.
Entre les recompenses es pot aconseguir un punt de llibre especial, un llibre de poemes dels poetes que han passat pel cicle, una bossa o un enigmàtic recital especial.

Font:  Directa