Venus in Fur, amb Joel Joan i Meritxell Calvo

REDACCIÓ | 24/06/2013

Aquest juliol s’instal·la al Teatre Goya Codorníu una nova producció d’Arriska i Focus: Venus in Fur, de David Ives, dirigida per Héctor Claramunt i interpretada per un dels actors més importants de Catalunya, Joel Joan, i Meritxell Calvo, tot un descobriment que donarà molt a parlar.

La història ens presenta a Alex Novak, un jove i ambiciós dramaturg desesperat per trobar l’actriu ideal per encarnar el personatge femení de la seva obra, una adaptació de “Venus in Fur”, la novel·la que va donar origen al sadomasoquisme. A l’últim moment del càsting apareix Vanda, una jove actriu que aparentment està molt lluny del què ell està cercant. Comença així un joc de poder, de seducció, de miralls… on la realitat i la ficció es barregen, donant lloc a una batalla dialèctica al voltant de la guerra de sexes, on els rols de dominador i dominant encara estan per decidir.
Venus in Fur, és l’obra més sexy, divertida i aclamada dels darrers anys a Broadway.
Guardonada amb un premi TONY 2012 a la millor interpretació femenina (Nina Arianda) i nominada als DRAMA DESK Awards 2012 al millor actor (Hugh Dancy), l’obra ha rebut grans elogis de crítica i públic durant la seva exhibició al Manhattan Theatre Club.
Roman Polanski ha adaptat l’obra teatral de David Ives a la gran pantalla, i “Venus in Fur” (La vénus a la fourrure) s’ha presentat aquest mes de maig al prestigiós Festival de Cannes. Cal destacar que Polanski ja va adaptar al cinema ara fa tres anys un altre text teatral, “Un Déu Salvatge”, de Yazmina Reza, obra que també es va poder gaudir al Teatre Goya Codorníu.
Més informació: Web Teatre Goya