‘Una cabana a l’hivern’ una novel·la de Sembra Llibres

Sembra Llibres publica ‘Una cabana a l’hivern’, una novel·la colpidora que ens transporta a la ment dels soldats nazis destinats a un camp d’extermini a Polònia. El llenguatge sobri de la novel·la contrasta amb la profunditat de les sensacions que explica. D’aquesta manera, l’horror es mescla amb una mena d’empatia. Unes sensacions que creixen a mesura que ens endinsem en els boscos completament congelats de l’hivern polonès. I que arriben a un punt estremidor quan els protagonistes es refugien en una cabana abandonada.

Aquesta extraordinària novel·la ha merescut grans elogis de la crítica especialitzada que ha destacat la seua força i profunditat però també el fet que un autor desconegut haja escrit un dels millors llibres de l’any. Amb la traducció al català, obra de Lluís-Anton Baulenas, us oferim una obra curta que explora magistralment les misèries xenòfobes, racistes i deshumanitzadores d’una extrema dreta que avui torna a reaparèixer perillosament a Europa.

Una-cabana-a-lhivern

Sinopsi:

Tres soldats nazis s’han guanyat el dret de sortir del camp d’extermini enmig del del cru hivern polonès. El seu comandant els ha encarregat capturar jueus i portar-los de tornada. Prefereixen aquesta tasca a la que els espera si es queden al camp: executar-los. Mentre exploren el terreny, completament congelat, recorden les preocupacions quotidianes que han deixat a casa. Però quan localitzen un jove jueu amagat al bosc, topen amb el macabre i cínic dilema moral que els persegueix.

Una cabana a l’hivern és una novel·la profundament commovedora que explica la tragèdia de l’Holocaust des de l’aïllament d’una cabana abandonada en un bosc nevat. Publicada en diverses llengües, aquest extraordinari relat ens planteja una inquietant reflexió sobre els límits de la condició humana.

L’Autor:

Hubert Mingarelli va néixer l’any 1956 a Mont-Saint-Martin (França). Actualment viu en una petita població muntanyenca dels Alps. És autor de nombroses novel·les, llibres de relats i obres juvenils. Amb la novel·la Quatre soldats va guanyar el prestigiós Premi Médicis. Una cabana a l’hivern ha estat aclamada unànimement per la crítica, s’ha publicat en una desena de països i ha estat considerada una les millor novel·les no angleses publicada al Regne Unit el 2014.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.