Torna ‘Gertrudis’ amb una gira de 15 concerts

Durant les passades festes de Nadal vam intuir que alguna cosa passava amb Gertrudis. Ara, el grup de la Garriga anuncia que torna als escenaris gairebé tres anys després d’haver fet el seu darrer concert.

Tornen i ho fan de la millor manera que saben, dalt d’un escenari fent concerts. El grup, aprofitarà aquesta tornada per celebrar el seu 15è aniversari amb una gira de quinze concerts.

La Sala Apolo de Barcelona acollirà el primer d’aquestos concerts el 15 de maig. Quan arribi la primavera el grup editarà un disc recopilatori que comptarà amb diverses col·laboracions especials.

En aquestos 15 anys els Gertrudis han editat cinc discos, un d’ells gravat en directe a la Sala Razzmatazz de Barcelona, també van fer més d’un miler de concerts per tot l’estat i en diversos festivals.

Amb Gertrudis torna la festa, torna la rumba catalana fusionada amb ritmes reggae, cúmbia i d’altres ritmes de l’est.

Gertrudis_giraSi voleu estar informats: www.gertrudis.com

15 anys de Gertrudis · Comunicat del grup:

Heu provat mai de repetir mil vegades una cosa que us agrada molt i no tenir cap tipus d’intenció de parar de fer-la? Doncs això és Gertrudis. Un grup que, tot hi haver parat durant gairebé tres anys, et regala una forma de vida que t’enganxa i, sense saber el perquè, el cos et demana tornar-hi.

Gertrudis és, ha estat i serà la nostra festa. La festa de trobar-se dins el local d’assaig i aguantar totes les opinions amb compostura democràtica; la festa d’anar dins una furgoneta i olorar aromes que creies inexistents; la festa de reunions amb decisions de matisacions legalment arqueològiques; la festa dels sopars amb tocs pioners per les nostres papil·les gustatives; la festa de dormir en hotels amb psicofonies passades de volum; bé…, la Nostra Festa.

Com voleu que oblidem tot això? És impossible deixar enrere Gertrudis. Ella ha estat durant anys la nostra forma de viure i, si bé és cert que necessitava descansar, no podíem deixar que s’adormís ressacosa i mal vestida en una pensió qualsevol del Principat!

Seria egoista dir que només volem tornar perquè estem enganxats a aquesta forma de vida, sincerament pensem que no podem oblidar el viatge d’acollida que ha tingut la nostra música arreu a on anem anat, la gent del Maresme movent el cap a ritme de Carita de Rosa, el Penedès votant amb el Sirtakins, el camp de Tarragona cantant l’Ara vinc d’enlloc, el Vallès plorant amb El meu germà, el Bages boig amb el Hey Jou, la Índia impertèrrita amb el Xauen, el Garraf alçant les mans en el Bota, la Garrotxa rient amb el Carai, l’Empordà repartint colzes al Curiós, el Quevec flipat amb la melodia de l’Almejilla, tot Barcelona ballant amb el Samarreta d’Imperi i en fi, més de quaranta comarques i més de deu països movent-se amb les nostres cançons no s’oblida ni es vol deixar escapar així com així.

Això torna! Les vostres ganes són nostres i ens estiren al retorn. Volem retronar-hi i sabem que ens acompanyareu en aquest viatge! Gràcies per tantes alegries i per tantes emocions juntes!

Ens trobem de ben segur pel camí!