Tigre de Paper editarà el 2016 “Ebre, del bressol a la batalla”

Tigre de Paper, editorial de pensament crític manresana, membre de Llegir en català, publicarà el primer semestre de 2016 el llibre “Ebre, del bressol a la batalla” de Pol Cortecans i Eduard Solà que serà portada al cinema pel director Roman Parrado en col·laboració entre d’altres per TV3.

Pol Cortecans i Eduard Solà són dos joves guionistes i amb aquest llibre fan la seva primera aventura literària.

“Ebre, del bressol a la batalla” narra la història de cinc joves de la Lleva del Biberó que van ser cridats a participar en la batalla clau de la Guerra Civil.

SINOPSI:
La història arrenca l’abril del 1938 quan el president de la República, Manuel Azaña, ordena la mobilització de milers de nois de 17 i 18 anys per a què s’uneixin a la lluita contra les tropes franquistes en la batalla clau de la Guerra Civil espanyola. Aquests joves van ser denominats com “La Lleva del Biberó” fent referència a la curta edat dels combatents.
Entre els nois enviats a la Batalla de l’Ebre hi ha en Pere Puig, que ha hagut de deixar la seva vida de pastor; en Fermí Quintana, que s’ha allistat voluntàriament per trobar el seu germà desaparegut; en Valentí Godall, un convençut antifeixista; i en Jaume Comelles, un seminarista que viu espantat perquè companys com en Martí Claret, anticlericals, el miren amb tant d’odi com als enemics.

“Ebre, del bressol a la batalla” narra la història d’aquests cinc joves obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. El destí de tots ells resultarà imprevisible.
Mentre tot això passa, els màxims responsables del govern de la República, fan mans i mànigues per atreure l’atenció de França i Anglaterra. D’una banda, Manuel Azaña, president de la República, intenta aconseguir una pau que estalviï més morts, però de l’altra, Juan Negrín, president del govern, vol allargar la resistència fins a aconseguir una ajuda internacional que sembla poc probable. Entretant, els nostres cinc protagonistes continuen lluitant vora el riu, suant, matant.. i potser, morint.

Font: Tigre de Paper
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.