Temps d’innocència, l’esperada nova obra de Carme Riera

Temps d’innocència, recrea el paradís perdut de la infantesa, el món passat que ja no existeix. 

Amb els ulls d’una nena que descobreix el món, Temps d’innocència és una història real plena d’emocions, un recorregut íntim i nostàlgic, trenat per records d’infantesa, que conforma el retrat panoràmic d’una família de la burgesia catalana mallorquina i del seu entorn durant la postguerra.
La història que narren aquestes planes és real. Ens l’ofereix la mirada d’una nena —una nina, com diuen a Mallorca—, que, entre els tres i els deu anys, contempla el món amb els ulls ben oberts, sovint des de balcons i finestres, per descobrir-nos els seus secrets.
Amb tota la força expressiva de la riquesa dels sons de l’illa, Carme Riera recrea el seu univers infantil ple de màgia i d’innocència, però també de pors, culpes i prohibicions, poblat d’un ampli fresc de personatges entranyables, molts d’ells lligats a tradicions i oficis que ja han desaparegut.

Carme Riera, catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, és una de les autores més estimades per la crítica i els lectors catalans. Es va donar a conèixer el 1975 amb Te deix, amor, la mar com a penyora. D’entre les seves novel·les, destaquen Dins el darrer blau (1994, premis Josep Pla, Nacional de Narrativa, Crexells, Lletra d’Or i premi Vittorini a la millor novel·la estrangera publicada a Itàlia l’any 2000), Cap al cel obert (2000, Premi de la Crítica Serra d’Or), La meitat de l’ànima (2003, Premi Sant Jordi), L’estiu de l’anglès (2006), Amb ulls americans (2009) o Natura quasi morta (2011). La seva obra ha estat traduïda a nombroses llengües. En la seva doble vessant de creadora i catedràtica, l’any 2001 li va ser atorgat el Premi Nacional de Cultura i el 2012 ha estat escollida membre de la Real Academia Española. 
Data de publicació: 07/03/2013
Font: