Surt al mercat “Mujeres”, quart volum de la col·lecció “Republicafrobeat”

El pròxim 29 de setembre surt a la venda “Republicafrobeat vol. 4. Mujeres”, quart volum de la col·lecció “Republicafrobeat” i que arriba vuit anys més tard de l’àlbum Republicatfrobeat Vol.3 (2009).  Un nou recull de cançons recopilades pel Dj Floro com en els anteriors treballs. Aquest és un disc molt desitjat per l’associació AfrobeatProject i una aposta de la discogràfica barcelonina Kasba Music des del primer moment.

Dj-Floro
Dj Floro – Foto: Kasba Music

Per què “Mujeres”?

Primer, perquè va ser una dona, l’afroamericana Sandra Izsadore, la qual va inculcar consciència i negritud a Fela Kuti durant la seva estada als Estats Units a finals dels 60.

Segon, perquè les dones sempre han estat vinculades en la cultura afrobeat, a l’ombra, cossificades, però presents, com coristes, ballarines, djs, dissenyadores, mares, cuineres, o amants. Sense elles l’afrobeat hauria quedat coix.

Tercer, perquè el temps, encara que lent, ha demostrat que l’afrobeat no només és terreny masculí i ha donat a llum a dones artistes que, practicant jazz, hip hop, soul, funk i ritmes afro-llatins o caribenys, els han submergit en l’afrobeat amb gran contundència.

I quart, perquè les dones de l’afrobeat s’han manifestat més respectuoses amb el discurs original de l’estil: la denúncia social i política, i l’han amplificat per reclamar els seus drets com a persones, reivindicar la seva llibertat i independència i protegir la seva família i la seva terra. A més, rebutgen la mutilació genital femenina, els matrimonis infantils forçats, la prostitució familiar i institucional, l’esclavitud sexual i les violacions massives, la poligàmia, les guerres i el constant espoli del continent. Elles han estat, i són, el poder i la cohesió social.

“Republicafrobeat Vol.4-Mujeres” (Kasba Music, 2017) fa un recorregut musical per part del planeta. Des de l’Àfrica o la diàspora (Lakuta, Lady Jay, Sia Tolno, Oumou Sangaré, Ibibio Sound Machine, Karen Mukuba, Aina More, Wunmi, Grace Barbe -a la foto), passant per Espanya (Juno & Darrell, amb un tema inèdit), Estats Units (Sanda Izsadore) i el Brasil (Anelis Assumpção).

El disc s’editarà en format CD i vinil, amb un tiratge limitat.

Portada-Republicafrobeat-Mujeres

El disseny, amb una espectacular portada que es veu en la seva grandesa en el format vinil, ha estat obra d’El Niño de las Pinturas.

“Republicafrobeat vol. 4. Mujeres”

 1. Oumou Sangare – Fadjamu Feat Tony Allen
 2. Lady Jay – Propaganda
 3. Grace Barbe – Fatige
 4. Juno & Durrell – Let’s Have a Party (We’re Going to Hell)
 5. Sandra Izsadore – Arewo Feat Rahad MacNeish & Dakore Eugurson
 6. Karen Mukupa – Keep on Searching Feat Nappion
 7. Lakuta – Bata Boy
 8. Ibibio Sound Machine – Let’s Dance (Yak Inek Unek)
 9. Wunmi – Keep it Rocking (Afro Club) Pasta Boys – Album Mix
 10. Sia Tolno – Waka Waka Woman
 11. Anelis – Sonhando Feat Karina Buhr e Flávia Maia
 12. Aina More – Girls Killing it

Les presentacions del disc aniran a càrrec de mateix DJ Floro i el portaran a:
Dimecres 4 d’octubre, Chirincana (Eivissa)
Dijous 5 d’octubre, Bulimundo (Eivissa)
Divendres 6 d’octubre, Malanga Cafe (Eivissa)
Dissabte 7 d’octubre, Es Xiringuito Figueretas (Eivissa)
Divendres 13 d’octubre, 12’30h, Marcapasos (Granada)
Divendres 13 d’octubre, 24’00h, Planta Baja amb Sr. Lobezno (Granada)
Dissabte 14 d’octubre, 04,00h, Rocknrolla amb Sr. Lobezno (Granada)
Dissabte 14 d’octubre, El Juglar (Madrid)
Divendres 20 d’octubre, Amapola amb Juno & Darrell (Córdova)
Divendres 27 d’octubre, El Junco (Madrid)

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.