BankrobberDisc recomanatGeneralRessenya de discs

‘SOTA, CAVALL I REI’ EL MÉS NOU DELS EMPORDANESOS FETUS

Després de ser assenyalats com a Talent Radical de l’any pel Time Out, els empordanesos Fetus emprenen un nou assalt amb “Sota, cavall i rei” (Bankrobber, 2021), que es publicarà el 19 de febrer. Aparcant provisionalment els temes propis, en aquest disc aposten per accelerar i distorsionar el cançoner de l’últim joglar català, Jaume Arnella. Un homenatge que fuig de la nostàlgia per esdevenir un frenètic cant a la vida.

Aquest nou disc és una relectura en clau punk/garatge del cançoner del mestre Jaume Arnella. Produeix Joan Colomo i dibuixa Roger Peláez.

Fa uns dies que ja es pot escoltar el primer avançament del disc,  es tracta de la cançó de Jaume Arnella “Romanço d’en Quico Sabaté”, que narra el darrer i fatídic viatge del llegendari guerriller anarquista:

Jaume Arnella és una baula imprescindible per entendre com la cançó popular ha perviscut i ha transmutat fins a arribar als nostres dies. Les seves cançons s’han integrat a l’imaginari popular com si existissin de sempre. Ara Fetus les reinventen en clau punk de garatge i amb una naturalitat sorprenent: tot un farcell de cançons i romanços que canten al bon vi i al vent de la carena, al Comte Arnau de Verdaguer, al Fèlix de Ramon Llull o al darrer viatge del maqui Quico Sabaté.

Fetus són Adrià Cortadellas (veu i guitarra), Telm Terradas (baix) i Adrià Jiménez (bateria), reforçats per l’ocasió amb la guitarra de Jordi Anticó i les tecles de Guille Caballero (Els Surfing Sirles, Chaqueta de Chándal). Produeix i mescla Joan Colomo, com ja va fer en els anteriors discos de Fetus “L’epicentre del fangar” (2017) i “Terra cuita” (2019). La portada la signa Roger Peláez, amb una il·lustració que també remet al disc “Cançons de vi i de taverna” del mateix Arnella.