Som de ponent, segon disc d’Ali Farnat

El grup de Quart de Poblet, l’Horta Oest, Ali Farnat ens presenta el seu segon treball discogràfic que porta per títol `Som de Ponent´.

A les 8 cançons del disc hi podem trobar una bona mostra del que és Ali farnat, una banda de ska fusionat amb ritmes tradicionals valencians i mediterranis amb tocs de la música balcànica.

El grup neix el 2008, quan músics provinents d’altres formacions musicals desaparegudes recentment, com ara Skaparapid, Escaramussa Folk o Fuzio Musikistaro, decideixen unir-se i crear una nova banda que gràcies a la trajectòria dels seus integrants passa a ser exemple de fusió d’estils. Fins hi tot el nom del grup sorgeix de la fusió de la paraula Ali, part de l’expressió “Fer ali” (1. Fer ali: avenir-se dues o algunes persones, pel seu geni, o entendre’s i ajudar-se mútuament per a realitzar algun propòsit: 2. segurament postverbal de aliar, com desvari, canvi, nunci, etc) i la paraula Farnat (sinònim de mescla, barreja). Ali farnat, és doncs una expressió inventada que vol plasmar el concepte de grup per a barrejar estils.

Al disc, trobem cançons com l’homònima “Som de Ponent” on el grup fa un recorregut per tot allò que uneix als pobles que compartim la Mar Mediterrània. També hi trobem sonoritats balcàniques com als temes “Mambalcànic”, “El que està passant” o “El deu”, ritmes jamaicans a la cançó “Qui guanya?” o “El menjar local”, i fusions amb cançons tradicionals valencianes com la Cercavila de Bocairent. Es tracta de cançons instrumentals i cançons cantades en valencià que parlen de coses quotidianes, de lluites, d’esperances… En definitiva, són cançons per gaudir ballant i reflexionant alhora.

Ali_Farnat

Som de ponent – Ali Farnat

1 – Som de ponent
2 – Mambalcànic
3 – Juanita “La Lagrimosa”
4 – El menjar local
5 – Qui guanya?
6 – El que està passant
7 – Romanç per a rendir comptes / Cercavila de Bocairent
8 – El Déu

Ali Farnat són:
Esteban, bateria, Pau, baix, Raquel, veu, Migue trombó, Txoni, trompeta i Eladio, sac de gemecs, flautes, dolçaina , gralla i acordió.

Escolta:

La presentació del disc tindrà lloc dissabte dia 25 d'octubre a la III Setmana Orriols
Intercultural, amb Candela Roots, entre altres grups. Serà a les 20h de la vesprada al
descampat de l'Ermita (C/Duc de Mandas cantó C/Arquitecte Rodríguez, València).
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.