General

‘A la seva pell’, una ficció inspirada en el cas de Ciutat Morta

‘A la seva pell’ (Llibres del Delicte, 2016) és una obra de ficció de Raquel Gàmez Serrano que parteix de l’experiència a presó a Rodrigo Lanza i el record de Patricia Heras, acusats injustament d’un delicte en un cas que va ser explicat al documental Ciutat morta.

El llibre combina el relat del patiment carcerari del personatge inspirat en el Rodrigo amb el dolorós record del suïcidi de la Patricia després del seu pas per la presó. És una crítica al sistema judicial i de presons actual, i una denúncia de les condicions que pateixen els presos.

“La nova feina que Gal·la comença a la presó com a educadora social i experta en mediació del  procés de reinserció de Leo, suposa una baixada als inferns dels seus fantasmes interiors. El suïcidi de la Patrícia després de ser empresonada injustament és un record que la martiritza  mentre s’involucra en el cas de Leo.

La implicació de Gal·la en la lluita per demostrar la innocència de Leo, més enllà del plànol  professional, serà també en nom de la justícia per la mort de la Patrícia, sempre present als seus pensaments. Però la recerca de la veritat té un alt preu, no només psicològic, sinó també físic”.

A-la-seva-pell_Raquel-Gamez

Raquel Gámez Serrano va néixer a Barcelona. Estudià el Grau d’estudis immobiliaris i de la construcció a la Facultat d’Econòmiques de Barcelona, és Tècnica especialista en relacions públiques i administració i, enguany, es gradua en Educació Social a la Universitat Oberta de Catalunya. Va treballar vuit anys com a cap de vendes en una promotora immobiliària i quatre com a professora experta de la Generalitat de Catalunya en un programa de qualificació professional inicial. En l’actualitat treballa en un ajuntament de la província de Barcelona. L’any 2012, va publicar la seva primera novel·la, Los versos de Cira. El segon llibre, Els contes guerxats, va ser publicat l’any 2014 gràcies a una campanya de micromecenatge.

Comment here