“Segona mà” és el nou disc de Tomàs de los Santos

Segona mà (Mésdemil, 2016) és el segon treball d’estudi del músic i autor Tomàs de los Santos. Guanyador del Premi Ovidi Montllor pel seu primer disc, Dones i dons (Mésdemil, 2014), dos anys després torna amb un nou projecte. Un recull de músiques i lletres fetes per convocar, alhora, emocions i consciències, teixides amb la llana d’una mirada crítica a la quotidianitat i amb una actitud compromesa cap a les persones i la terra.

Tomàs de los Santos – Foto: Mésdemil

Al disc, l’autor arreplega petjades de la seva experiència vital, que procedeix d’una trajectòria de vora quinze anys en el treball de la solidaritat internacionalista. Aquesta vegada, no deixa perdre l’ocasió de visitar els temes que l’afecten personalment, des d’una mirada crítica i sense equidistàncies: canta a la memòria històrica feminista («Matilde Landa»); es mostra inquiet pel món que hereta el jovent («Ara ja saps»); denuncia la ciutat morta de Patricia Heras («Patrícia te’n vas»); anhela un País normal («L’altre país»); descriu la vida del barri amb certa cruesa («Balconades»); o recorda els paisatges de l’horta de València que el progrés de cartró ha destruït («Camí de Farinós»). Tomàs de los Santos ha compost la música de les tretze cançons i nou de les lletres. La resta són poemes musicats d’Omar Khayyam, Rosa Leveroni i Valls, Miquel Martí i Pol i Manel Alonso i Català.

A la gravació del disc, moltes persones han aportat el seu art i la seua estima: l’actriu Sílvia Bel, l’escriptor i periodista Francesc Viadel, la cantant Maria Amparo Hurtado (que pren part, entre altres espectacles, de Sis veus per al poeta), la realitzadora Isabel Requena Marín (de Produccions Mínimes), i músics com la violoncel·lista Alba Haro, el guitarrista Pau Figueres, el percussionista i bateria Antonio Torres, el baixista Climent Lanaspa, els violinistes Maria Sanchis i Asier Suberbiola, el moxeñista Toni Fort i el multinstrumentista Sergi Pitarch. Tots i totes sota la direcció, la mirada i el savoir faire de Pau Romero han donat el punt de color i textura a les cançons.

tomas-de-los-santos_segona-ma_portada

 

La presentació del disc serà divendres dia 2 de desembre a Las Naves. Acompanyaran a Tomas de los Santos els músics Pau Romero (també productor del disc), Climent Lanaspa (baix), Raül Lorenzo (bateria), Sergi Pitarch (bodhrán) i Maria Sanchis (violí).

Font: Mésdemil
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.