Salvador Espriu 2013, el disc del centenari

Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 10 de juliol de 1913 – Barcelona, 22 de febrer de 1985) fou un poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat un dels renovadors, juntament amb Josep Pla i Josep Maria de Sagarra, de la prosa catalana de fórmules noucentistes. En motiu del centenari del seu naixement el 2013, ha sortit al mercat el disc “ESPRIU. Amb música ho escoltaries potser millor”(Picap, 2013).

El disc és una idea i producció de Toni Xuclà, editada per Picap. Un doble CD conté un bon nombre de poemes d’Espriu musicats i cantants per diversos artistes.

Disc 1, anomenat “Amb música ho escoltaries potser millor” hi participen els artistes: Dolo Beltran, Clara Segura, Blaumut, Lidia Guevara, Mercè Martínez i Jordi Vidal, Gemma Huguet, Taima Tresao & Raynald Colom, Raydibaum, Judit Neddermann, Núria Tamayo, Gemma Huguet i Pau Figueras, Pau Alabajos, Artur Gaya i Toni Xuclà.

Disc 2, anomenat “Recopilatori 1967-2010” hi trobem els artistes: Ovidi Montllor, Ramon Muntaner, Òscar Briz, Túrnez & Sesé, Marcel Casellas i la principal de la nit, Núria Feliu, Orquestra Plateria, Lluis el Sifoner, Oriol Tramvia, La Tresca i la Verdesca, Santi Arisa, Elies, Paolo Dessi, Maria Laffitte, Marina Rossell, Mercè Torrents, Núria Batlle, Celdoni Fonoll i Guillermina Mota.

Un gran disc que ens serveix per a redescobrir, o bé descobrir a Salvador Espriu.

DIGIPACK_BO

Dolo Bertran i Toni Xuclà / Cançó del matí encalmat