RGB celebra els seus primers 20 anys

RGB està d’aniversari, l’empresa discogràfica i de management gironina celebra els seus primers 20 anys de vida amb un concert el 20 de desembre a la sala La Mirona de Salt.

RGB neix a finals de 1994 per iniciativa del grup Sopa de Cabra, com oficina de management. Poc a poc va agafar el seu propi camí i es van anar incorporant grups, alguns dels quals també han estat “disc d’or”, com Els Pets, Lax’n’Busto i Ja T’ho Diré. A partir del 1998 RGB comença a organitzar festivals com el Senglar Rock, Black Music Festival, Festival de Cadaqués, Salt a Folc, amb artistes internacionals de la talla de Patty Smith, Chuck Berry, Texas, Bad Religion, Johnny Winter, John Mayall, entre molts d’altres, etc. Al 2001 promouen una sala de concerts de gran capacitat, anomenada la Mirona, i finalment al 2008 inicien la seva singladura com segell discogràfic i de gestió de drets. Han representat una cinquantena d’artistes, entre els que també destaquen Gossos, Companyia Elèctrica Dharma, Whisky’ns, Cris Juanico, Teràpia de Shock, Kitsch, Glaucs, etc.

Per a celebrar l’aniversari RGB ha preparat tot un seguit de accions i actes per commemorar-ho. Un d’ells és una Festa-concert de celebració d’aquests vint anys, amb la participació d’alguns dels artistes que han estat vinculats en algun moment a aquesta oficina, que tindrà lloc el proper 20 de Desembre del 2014 a la Sala la Mirona. També s’edita un disc recopilatori en format digital, com una mostra dels 7 anys del segell discogràfic amb les millors cançons, moltes de les quals ja formen part del cançoner essencial del nostre país. El recopilatori es presenta com un recull de èxits que se sumen a la celebració de l’aniversari.