Primer disc d’Arrels Cor de noies

Arrels Cor de noies neix amb la voluntat d’homenatjar el moviment musical català sorgit durant el franquisme per impulsar i reivindicar la cultura catalana. Un cor de noies al servei d’un patrimoni present en la memòria col·lectiva i que representa la part més emocional de la nostra història; els nostres records, vivències personals i afirmació cultural.

image012

Arrels és la culminació d’un procés que ha anat prenent forma els darrers cinc anys i que ara s’ha fet realitat. Un Cor que vol consolidar-se com un dels referents del panorama musical per difondre aquest patrimoni des d’una proposta estètica que dóna tota la rellevància a la cançó, portant-la al terreny de la visió clàssica. A Arrels hi conflueixen el talent d’unes noies amb una sòlida formació i experiència coral, la tradició del món coral català i l’herència de la cançó més reivindicativa de la nostra cultura.

Al disc s’hi ha volgut incloure una mostra representativa d’aquesta extensa literatura musical de cantautors i grups que van de la Nova Cançó al Rock Català, donant protagonisme a les cançons com a patrimoni immaterial instal·lat en l’imaginari col·lectiu. El resultat és un disc on els diferents estils i moments de cada cançó estan integrats en una proposta que li dóna una cohesió, una estètica i una dimensió sonora singulars, amb un cor de veus blanques i un piano com a fils conductors de tot el disc. Són 12 cançons que volen donar el màxim protagonisme a la melodia, respectant l’estructura original de cada cançó.

El cor està integrat per noies entre 18 i 22 anys de diferents punts del territori, formades a escoles de música i conservatoris i amb una sòlida experiència al món coral. La formació principal la integren 14 noies que es distribueixen a tres veus en la majoria de les cançons. La distribució de les veus està pensada per donar tota la presència a la melodia principal donant un color equilibri singular al treball del cor i al seu resultat dalt l’escenari.

En el moment de reivindicació nacional que està vivint Catalunya, l’enregistrament d’aquestes cançons pren encara més sentit i força.

Disc a la venda en format físic i digital dimarts 4 de Novembre.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.