Un gat i l’home al seu costat, primer disc d’Ona Nua

‘Un gat i l’home al seu costat’ (Mésdemil, 2016), és el primer disc d’Ona Nua, projecte en solitari del productor i músic Josep Pérez.

Ona-nua_Portada

N.P.:

Després de més de vint anys al món de la música tocant, cantant, produïnt i arranjant per a nombrosos artistes com ara Oscar Briz, Aljub, Néstor Mont o Limbotheque -entre altres-, l’alzirenc se centra ara en composicions pròpies i ens regala un disc molt cuidat, d’estil ben personal i senzillesa captivadores.

L’estil musical s’acosta lleugerament al folk americà actual, com ara Midlake, Vetiver o The Autumn defense, encara que, de tant en tant, també pot recordar artistes com Fink, The tallest man on earth o Ásgeir, pel que fa a la contemporaneïtat de les melodies i la concepció dels elements que el conformen.

Per a la gravació del disc ha comptat amb la col·laboració d’Abraham Rivas als teclats, Xavi Alaman al baix i Moumouni Diarra a la kora. Esta darrera col·laboració li confereix al disc una certa essència africana que queda també palesa als ritmes eclèctics o als arpegis de guitarra repetitius a l’estil malià o capverdià. En este sentit, la producció s’ha plantejat reduint al màxim els arranjaments i els elements que el construeixen: eliminar doblatge de guitarres i veus, un màxim de dues guitarres per tema i que els sons triats siguen els mateixos al llarg del disc. Així doncs, senzillesa i homogeneïtat sonora, reduint les sorpreses i els artificis sonors per conferir importància a les lletres. Les temàtiques basculen entre les pors internes i la nostàlgia de les sensacions passades traduïdes en la vida campestre, el seu paisatge i la seua fauna i flora. També hi trobem una adaptació de la cançó d’Elliott Smith, “Between the bars” (Entre els barrots) i cançons un poc més combatives com “Llàgrimes” (poema “La collita”, de Vicent Andrés Estellés) i “El desendoll”, una crítica a la funció de les xarxes socials i el seu efecte narcòtic.

Per tal de presentar Un gat i l’home al seu costat en directe, Ona Nua (guitarra i veu) comptarà amb la participació d’Abraham Rivas (teclats i cors), Xavi Alaman (baix i cors) i Luis Besa (bateria, percussions i cors). També farà, però, presentacions més acústiques amb només guitarra i bombo.

El disc s’estrenarà en les plataformes digitals el dia 3 de maig. El CD físic es podrà adquirir als seus concerts:

Divendres 6 de maig a les 20:30h – Ca Boret (Alzira)

Dissabte 14 de maig a les 20h – Aperitiver de Verlanga al Tulsa Café (Benimaclet).

Diumenge 5 de Juny a les 20h – Biplaza (Russafa)

Dissabte 11 de juny a les 21h – Murnau Café (Valencia)

Divendres 17 de juny a les 21h – Rivendel Restobar (Valencia)

Divendres 24 de juny a les 21h – Kaf Café (Benimaclet)

Font: Mésdemil
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.