Presentat el cicle de concerts Sonaprop 2014 de l’ateneu el Centre de Llorenç del Penedès

L’ateneu El Centre de Llorenç del Penedès (Baix Penedès) ha presentat la programació del cicle de concerts Sonaprop 2014.

sonaprop

Amb l’objectiu de seguir sent un dels escenaris de referència del Penedès i del país, El Centre de Llorenç del Penedès ha presentat la programació del Sonaprop 2014. Amb set edicions a les espatlles, el cicle pretén que algunes de les propostes de més actualitat musical dins el panorama català facin parada al Baix Penedès.

Tots els concerts es faran en diumenge a les 7 de la tarda, i per donar més peu a aquesta proximitat que es pregona, s’hi podran descobrir algun dels millors vins del Baix Penedès.

La primera gran aposta del Sonaprop d’enguany serà el concert del quintet lleidatà Renaldo & Clara, el diumenge 9 de març, una de les flamants incorporacions al segell Bankrobber d’enguany, que porta ja uns pocs anys deixant-nos pistes en forma d’EPs i concerts emocionants. Justament quatre dies abans d’arribar al Sonaprop, sortirà al mercat el seu primer elapé, Fruits del teu bosc. Un disc ric en emocions i màgia, on brilla la veu xiuxiuejant, càndida però sensata, de Clara Viñals. Cançons dolces i detallistes per omplir de llum el primer vespre de diumenge del Sonaprop.

La segona proposta té quelcom que la fa molt especial. Una inoportuna afonia va deixar el públic del Sonaprop de l’any passat sense un dels seus caps de cartell. En Roger Mas però, va prometre que tornaria i així ha estat. El 16 de març la veu profunda del solsonenc pujarà a la tarima del Sonaprop acompanyat per l’Arcadi Marcet al contrabaix, “Roger Mas vist per ell mateix” serà un recorregut per les principals peces de la discografia de l’artista.

La tercera aposta del Sonaprop serà un jove veterà de l’escena. Feliu Ventura fa enguany vint anys que passeja les seves cançons per tots els racons dels Països Catalans, esdevenint, ara mateix, la principal referència de la cançó d’autor del País. El 2005 va encetar una gira de col·laboració amb Lluís Llach que es materialitzarà en la publicació del disc en directe Que no s’apague la llum, i amb els posteriors Alfabets de Futur i Música i lletra, ha donat a la música en la nostra llengua himnes que emocionen i que el reivindiquen en tota la seva plenitud. El diumenge 30 de març pujarà a l’escenari del Sonaprop, amb el seu inseparable guitarra i company de viatge, Borja Penalba presentant-nos el seu àlbum en directe “Vers l’infinit, 20 anys en directe” (Propaganda pel Fet!, 2014)

I finalment, el 6 d’abril un dels fenòmens dels darrers anys, La Iaia, tancarà el cicle. Amb “On és la màgia?” (Música Global, 2014) acabat de sortir del forn, el grup osonenc posa al mercat una dels treballs més esperats dels últims anys pel públic i la crítica. Hi ha qui hauria pensat que s’haurien pogut instal·lar en la comoditat de fer un segon disc igual que el primer. Doncs no. Sense desmerèixer res que hagin fet, tindrem davant un disc per arriscar i transcendir tots els límits que tenien. Sintetitzador i sons agosarats fins l’addicció que en ser interpretats en directe, no fan altra cosa que excel·lir. Melodies ballables que trenquen previsions i configuren una obra ambiciosa que conquereixi la complicitat i el compromís d’aquell que l’escolta. Al Sonaprop tindran la primera oportunitat de guanyar-se el públic del Penedès; una aposta segura.

Totes les entrades pel Sonaprop 2014 es podran comprar anticipadament mitjançant la web: www.sonaprop.ppcc.cat a partir del dijous 27 de febrer i a taquilla els dies de concert.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.