GeneralRecordemSala de Premsa

“Pomes Agres”, el disc de debut de Les Cruet

El proper 2 de setembre es publicarà “Pomes Agres”, el disc de debut de Les Cruet. De moment ja està disponible a Spotify el single d’avançament “Pals i troncs”, amb dos temes inclosos al disc, més un tercer inèdit, que precisament dóna títol a l’àlbum.

Les-Cruet_Pomes-Agres

Els membres del grup han tocat a grups com Zeidun, La Célula Durmiente, Assot o Els Surfing Sirles i es nota: formen part de la saba roquerola de Sant Celoni. El disc l’han gravat a casa seva, que és on té l’estudi en Mau Boada (Esperit!). Són una comunitat musical de cap a peus, com els Novos Baianos o els MC5, i es nota que tenen la música a l’arrel del bigoti, la practiquen com qui fa un sofregit, com qui fa l’amor, com qui va a recollir als nens a col·legi.

Les Cruet són un cop de puny melòdic i bestial, una barreja de Janis Joplin i Exene Cervenka dels X, de punk ibèric 5 Jotas i ruralitat animista quotidiana. No hi ha res semblant: són una torrentada, un revulsiu, una alegria furiosa. “Pomes agres” és el seu primer disc, només un grapat de cançons, i, tanmateix, l’adhesió és instantània: se’t queden gravades al cap, reconeixes la crida atàvica, el senyal pactat, i sense pensar-t’ho dues vegades, arrenques a córrer cap a allà on van.

Font: Bankrobber

Comment here