Altres llengüesDISCOS

Platz presenta el seu segon àlbum d’estudi que porta per nom ‘Calprotectina’

El quartet valencià de rock alternatiu Platz presenta el seu segon àlbum d’estudi, ‘Calprotectina’, una col·lecció de tretze cançons de les quals ja se n’han avançat tres com a senzills: ‘Estás tan raro’, ‘Odio por odio’ i ‘Juanma’. ‘Calprotectina’, s’estrenarà en directe a la sala Loco Club de València el divendres 1 de març, amb entrades ja a la venda.

Platz és un grup valencià de rock alternatiu format per Massad Kassab (veu i guitarra), Daniel Biot (bateria), Lucas Calpe (guitarra) i Izan Navarro (baix). Platz es va crear el 2020, quan els seus integrants tenien a penes quinze anys. El seu primer treball va ser l’EP ‘Todo el mundo tiene sueño’, que ja els va permetre sonar a destacats programes de ràdio i fer una gira de concerts per sales, ahora que consolidaven la seva sonoritat indie nodrida per influències molt diverses. L’any 2023 publiquen ‘Prochaska y Diclemente’, el seu primer treball de llarga durada, amb un concert a la sala Loco Club de València que va exhaurir totes les localitats disponibles. Amb ‘Calprotectina’ (2024) Platz consoliden la seva aposta per una sonoritat pròpia i una contundència que creix a mesura que ho fa la trajectòria i l’experiència del grup.

‘Calprotectina’ proposa a les seves cançons una contundència sonora i un al·legat generacional amb temes que toquen algunes de les grans qüestions de l’actualitat: l’ansietat i l’atenció a la salut mental, la inquietud pel futur, les relacions líquides i la fi d’aquestes. En aquest segon treball, Platz consoliden la seva presència al panorama indie i confirmen el lloc destacat que ocupen en la renovació generacional de l’escena, amb una sonoritat indie que beu de múltiples influències i acaba per tenir una personalitat i una frescor aclaparadores.

El nou disc té lletres i composicions de Massad Kassab i està produït per Uve Martínez a Pandemonium Estudio. ‘Calprotectina’ va ser gravat a Casafont Estudio amb Ramon Pujol i Ramon Franch, amb màstering d’Enrique Soriano a Crossfade. La portada, les fotografies i el concepte gràfic són a càrrec d’Assad Kassab.

Data de publicació: 20/02/2024

Platz – ESTÁS TAN RARO

FONT: FIL DE VINT