‘Peix cru’ segon treball discogràfic dels valencians Trineu

Quatre anys després d’haver presentat el seu segon treball discogràfic, Microones (Mésdemil, 2013), el grup de Benissanó torna renovat i amb un nou disc anomenat ‘Peix cru’ (Mésdemil, 2017). Al llarg d’aquests quatre anys, el grup ha incorporat un nou membre a la banda i s’ha convertit en Trineu asseques i amb una nova formació en format quartet.

Trineu_Peix-cru_Portada

‘Peix cru’ (Mésdemil, 2017) inclou 9 temes originals propis, en els quals queda ben palès que el grup va assolint un discurs propi, un so personal i reconeixible dins la corrosiva escena local. Encara que, com diu Xavier Blesa, cantant i guitarrista de la banda, “també podríem dir que copiem als nostres herois ianquis i anglosaxons i no estaríem faltant a la veritat”. Rock sorollós amb arrels punk, melodies fràgils amb vocació pop, guitarres volàtils i obliqües i una contundent base rítmica donen com a resultat el còctel anomenat Peix Cru: una elaborada proposta per a acabar arribant en un descens trepidant a l’essència de Trineu. “Fem música Rock amb instruments elèctrics. D’aquesta forma donem eixida a uns impulsos, pensaments i emocions, que difícilment es poden expressar en un discurs coherent dins la rutina del dia a dia”.

El disc es va enregistrar els mesos de juny i juliol de 2017 a Elefante Estudio, amb Paco Morillas, que també el va mesclar. La masterització l’ha dut a terme Crossfade Mastering. El disc es presenta en format digipack amb un contingut ben especial, de tirada limitada: 8 postals en format llibret, amb les lletres i dibuixos originals de l’il·lustrador Mike Díaz. Dibuixos que reflecteixen la immediatesa buscada pel grup, una imatge contundent per a aquest tercer disc. Les postals estan pensades per enviar per correu o bé per guardar-les en la vostra col·lecció personal.

Les lletres i la música de totes les cançons són de Xavi Blesa, cantant i guitarrista del grup. També han comptat amb la col·laboració del raper de Llíria Ender, qui ha fet les programacions i efectes d’alguns dels temes, i de Jordi Kostra, veus en “Camp de maduixes”. A més de Xavi Blesa (veu i guitarra), Trineu són Ico de Manuel (bateria, percussions i cors), Tubal Perales (baix) i Ciro Vico (guitarra).

‘Peix cru’ (Mésdemil, 2017) estarà disponible a partir del dia 5 de desembre en plataformes digitals i en format físic a la botiga en línia de Mésdemil.

La presentació oficial tindrà lloc dimarts 5 de desembre a les 22h a la Sala Matisse amb Guarro Martinez de teloner. Les entrades -a 5€- es podran adquirir en taquilla el mateix dia del concert. Així mateix, els participants en el Verkami podran recollir les seues recompenses allà.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.