Orquestra Simfònica del Vallès presenta ‘La Santa Espina’

L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta el primer concert extraordinari de la temporada, ‘La Santa Espina’, d’Enric Morera, emmarcada en els actes de celebració de l’Any Morera.

2 de desembre de 2015 – Palau de la Música Catalana, Barcelona.

4 de desembre de 2015 – Teatre La Faràndula, Sabadell.

OSV
Font: OSV – Fotografia: Juanma Peláez

La Santa Espina és la sarsuela més reconeguda de Catalunya i el llegat més important del mestre Enric Morera i Viura (1865-1942) que inclou la sardana més popular de la nostra història.

L’Orquestra Simfònica del Vallès l’ha inclòs aquesta temporada en el marc dels actes commemoratius de l’Any Morera, en què se celebra el 150è aniversari del naixement del compositor. Es tracta d’un concert que no s’interpreta íntegrament al Palau de la Música des de la seva prohibició el 1924 a mans de les dictadures de Primo de Rivera i Franco, per les seves connotacions catalanistes. Musicada per Enric Morera el 1907, amb text d’Àngel Guimerà, l’obra és una clara mostra de l’efervescència cultural catalana de principis del S.XX i un símbol d’agermanament popular.

L’OSV de la mà del seu director titular, Rubén Gimeno, interpretarà la sarsuela els pròxims 2 de desembre a les 21h, al Palau de la Música Catalana i 4 de desembre a les 21h al Teatre La Faràndula de Sabadell:

La Santa Espina
Rondalla en tres actes i sis quadres
Música d’Enric Morera (1865-1942)
Llibret d’Àngel Guimerà (1845-1924)

Coral Polifònica de Vilafranca (David Hernàndez i Urpí, director)
Rubén Gimeno, director Orquestra Simfònica del Vallès

Veus solistes
David Alegret (tenor): Gueridó, Pastor i protagonista
Anna Alàs i Jové (soprano): Rosa Vera / Dardell, Enamorada d’Arnold
Enric Martínez –Castignani (baríton): Ulric, Trobador del príncep Arnold

Narrador
Sergi Mateu

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.