El nou disc de Belda & Sanjosex ‘Càntut’, al top 20 de la World Music Charts Europe

El nou disc de Belda & Sanjosex figura al top 20 de la World Music Charts Europe (WMCE) del mes d’abril, la llista europea de world music que escullen periodistes especialitzats d’arreu del continent. “Càntut” hi apareix al costat de discos procedents de tot el món i que també parteixen de la música d’arrel, com ara Emel Mathlouti (Tunísia), Omar Sosa & Seckou Keita (Cuba / Senegal) o Young Iranian Female Voices (Iran), per citar només alguns.

Aquesta distinció se suma a les que ja ha rebut fins ara el projecte: millor disc català de folk 2016 per la crítica als Premis Enderrock, i el Premi Teresa Rebull de la Fira Mediterrània de Manresa.

Carles Sanjosé & Carles Belda - Foto: Néstor Noci

El músic empordanès Carles Sanjosé, ànima del grup Sanjosex, s’ha aliat amb l’acordionista vallesà Carles Belda (Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc…) en un nou projecte que neix per recuperar cançons que pervivien tan sols en la tradició oral.

Els dos Carles s’han submergit de ple en el cançoner online Càntut: Cançons i músiques dels avis, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona, aplegant actualment més de mil enregistraments.

Després d’absorbir lentament les cançons per fer-les ben seves, han enrolat en l’aventura dos talents osonencs: la violinista Coloma Bertran (Les Violines) i el multiinstrumentista Jordi Casadesús (La Iaia, Núria Graham), que també ha exercit de productor musical del disc. Tots junts han portat les tonades a una nova dimensió, sempre amb un peu aferrat a la tradició i l’altre jugant amb l’avantguarda.

Belda & Sanjosex – Serrallonga

Font: Bankrobber

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.