GeneralRecordemVideoclips

‘No tinc Diners’ nou disc de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

Després d’un silenci discogràfic de gairebé 4 anys, durant aquest mes de març sortirà al carrer ‘No tinc diners’ (Discmedi, 2017) el nou i esperat treball de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Segons els Quicos, “la frase més popular que hem tingut al nostre país des de l’any 2008 en què va començar aquesta estafa que en diuen crisi.”

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries – Foto: Promocional Discmedi

Aquest nou treball conté 11 cançons inèdites amb temàtiques molt diverses: la parlada crisi econòmica, l’exili dels refugiats, un romanço de cec sobre la història del poble ilercavó, una cançó dedicada a tots els racons del Port de Mont Caro, una adaptació de la popularíssima jota ‘Palomica’, del Pastor d’Andorra, o el poema ‘Lo meu nom és Xeic’, de Jon Gras, al que hi ha posat música. Totes les cançons són de nova creació amb l’excepció d’una nova versió del ‘Ja baixen los tortosins’, de Salvador Galdiri, en la que expliquen la naturalesa rural de les rivalitats tradicionals entre municipis. El disc conté també una pista extra on comparteixen unes jotes a l’estil tradicional amb la rondalla de Guardet lo cantador.

Els Quicos van avançar un aperitiu d’aquest treball fa uns mesos amb l’edició del videoclip del primer single, ‘No tinc diners’, en el que els músics interpreten la cançó emulant qui viu baix d’un pont i ironitzen sobre els tres poders: l’església, el govern i els bancs. Ara, coincidint amb la sortida del disc apareixerà un segon videoclip, ‘Lo meu nom és Xeic!’ gravat íntegrament a la Ràpita, el paisatge del desaparegut poeta Jon Gras.

bc635a9d-5458-42d6-b9e7-0f0423184be1

Comment here