Neix el ‘Protesta’, festival de curtmetratges de crítica social

Presentació del Festival Protesta el dimecres 29 de gener a

Arriba a Vic el Festival Protesta, presentat el trenta u de gener, que pretén ser un altaveu de les lluites socials mitjançant els curtmetratges. L’objectiu del festival és motivar la societat a difondre les injustícies, creant espais de difusió alternatius, ja que, com assenyalen els organitzadors, aquest tipus de produccions no acostumen a tenir el suport de les institucions ni dels mitjans.
Al festival s’hi pot presentar gent de totes les edats i nivells, des de vídeos amateurs filmats amb el mòbil fins a curtmetratges professionals. Entre tots els curtmetratges presentats, el jurat decidirà 10 finalistes. Aquests, es projectaran a la sala ETC de Vic el 18 de maig, juntament amb els documentals El malson de Darwin i Gasland. Al final de la jornada es donaran els premis, consistents en 1000 euros pel primer, 700 pel segon i 500 pel tercer. Aquest darrer, serà elegit mitjançant votació popular. Val a dir que el 25% del premi serà donat a la associació sense ànim de lucre que desitgin els guanyadors. A més, la tele.cat emetrà els curtmetratges guanyadors.
El jurat està format tan per personalitats de l’àmbit audiovisual com dels moviments socials, entre els que trobem Arcadi Oliveres, Ada Colau o el fotodocumentalista Sergi Cámara. Tots ells, igual que els organitzadors, col•laboren de forma altruista. 

Font:  Directa