Lluís El Sifoner presenta ‘Cançons al riurau’, el seu nou disc

El nou disc de Lluís El Sifoner porta per nom ‘Cançons al riurau’, és un projecte gravat en directe el passat 31 de maig de 2014 a La Nucia, La Marina Baixa.

El Sifoner

El personatge de Lluís El Sifoner, va sorgir l’agost de 1975 al II Festival de la Cançó de Xàtiva, on va guanyar el Primer Premi. El seu creador, que també l’encarna habitualment, és Lluís Fornés i Pérez-Costa: investigador, escriptor, músic, actor, poeta, i, sobretot, gran activista cultural.

A partir d’aquell moment, El Sifoner va fer diversos recitals pertot arreu del País Valencià; també va actuar a Milà, al Festival de la Stampa -música popular internacional- 1976; i a Prada, a la Universitat catalana d’estiu; i, el 1977, el mes d’abril, va actuar a París, a la Sala Vaugram, en la Semaine pour la lutte des peuples d’Espagne. El juny de 1980 participà en el Festival de Benidorm amb la cançó ‘Llavor d’esperança’. Es la primera i única convocatòria en què el valencià (la llengua de Benidorm) ha estat present en el Festival. En aquella etapa, El Sifoner va gravar 7 discs propis i va col.laborar en diversos discs col.lectius.

Ara El Sifoner torna a la càrrega amb ‘Cançons al riurau’, un projecte gravat en directe el dia 31 de maig a La Nucia, amb l’acompanyament de la Banda del mateix poble. Les cançons barregen poesia d’autors com Vicent Andrés Estellés o Maria Ibars, amb els textos més coneguts de les cançons tradicionals dedicades al riurau, la pansa i els treballs del segle XX. En les lletres, totes emocionants, hi ha sentiments, poesia pura, descripcions excelses, picardia, amistat, bon humor, amor, ironia, erotisme,alegria… Els arranjaments són d’un dels jóvens músics valencians més prestigiosos que tenim en estos moments, Ximo Cano. La portada del disc ha estat a càrrec d’un dels grans dibuixants de l’actualitat: Antonio Forges.

Les dates de presentació previstes fins ara són:

 - El 7 d’agost a les 22:00 h La Nucia
 - El 21 d’agost a Baleària, la “Casa de la Paraula”, 19:30 h
 - El 31 d’agost a l’escaldà de Jesús Pobre, (la Marina Alta) al Gran Riurau del 
Senyor de Benissadeví. 11:00 h.
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.