‘L’hort’ és el segon senzill del disc de Projecte Mut ‘Col·lecció de Satèl·lits’

Lhort_ProjecteMut

El grup eivissenc Projecte Mut torna amb un nou single extret del seu tercer treball discogràfic ‘Col·lecció de Satèl·lits’ (LBAM Records, 2013) després de la bona acollida que ha tingut la declaració de desamor que feien a No t’estim. L’hort és la cançó escollida com a segon single, un tema que ha destacat molt des de la publicació del disc el passat mes d’Octubre, i que ha atrapat al públic.

L’hort és un fidel reflex del que és Projecte Mut, que segueixen unint poesia, folklore i rock utilitzant tant temes propis, com va ser el cas de No t’estim, com lletres de poetes eivissencs, dotant-los d’un remarcat so acústic, barrejant els instrument típics d’una banda de rock amb el violí i diversos instruments folklòrics característics de les Pitiüses, com mostren ara a L’hort.

Un tema musicat a partir del poema del poeta eivissenc Marià Villangómez en l’any commemoratiu del seu naixement. Amb aquest han volgut rendir el seu petit homenatge a l’escriptor més universal de la seva illa i també a tota la gent que treballa i viu del camp.

Amb una lletra molt paisatgística i descriptiva, clar segell de Villangómez, és una peça que mostra la vessant més folk, rural i eivissenca del grup pitiús d’aquest disc. Composada per Joan Barbé i acompanyada de la inconfusible veu de David Serra, la cançó ha estat un dels cinc temes finalistes del premi Miquel Martí i Pol en la darrera edició del certamen Terra i Cultura que atorguen cada any el Celler Vall Llach i el de Can Roca, celebrat el passat mes de Novembre.

El videoclip del tema s’ha gravat a diferents localitzacions de Barcelona i Eivissa, entre les que destaquen la Plaça Reial, Montjuïc o les Rambles (Barcelona) o a les Portes del Cel (Santa Agnès), Ametllers de Corona (Santa Agnès) o a l’Hort de Ca’n Bagot (Sant Josep) a Eivissa. El protagonista del clip és el reconegut actor Adrià Collado, que fa un viatge a la seva infantesa, on es retroba amb si mateix de petit, amb els seus avis i amb tots els seus records a Eivissa.

Un cop més, ha anat a càrrec del realitzador Toni Tur, amb l’ajuda a la direcció dels mateixos Barbé i Serra.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.