L’exèrcit furiós de Fred Vargas guanya el Premi Dagger

REDACCIÓ | 18/07/2013

L’exèrcit furiós de Fred Vargas guanya el prestigiós Premi Dagger a la Millor Novel·la Policíaca Internacional.

Amsterdam Llibres publicava l’última novel·la de l’autora francesa en català al 2011.

Els Premis Dagger són concedits per l’Associació d’Escriptors de novel·la policíaca i es concedeixen des de fa més de 50 anys. El jurat d’aquest prestigiós premi ha considerat que L’exèrcit furiós mereixia guanyar-lo per la gran imaginació, sovint inquietant, de Fred Vargas i perquè és una mostra de la diversitat i la qualitat de l’escriptura policíaca internacional.

L’exèrcit Furiós (Amsterdam, 2011) se situa a Ordebec, Normandia, en ple segle XXI. Una antiga llegenda té atemorit el poble: una horda d’homes i animals, morts i mig descompostos i comandats per Hellequin, passa de nit pel camí de Bonneval. La seva aparició sempre és preludi de fets horripilants, morts que responen a un peculiar sentit de la justícia. Lluny de París, el comissari Adamsberg s’enfronta a aquest misteri infranquejable.

Fred Vargas (París, 1957) autora d’èxit internacional, és considerada la reina de la novel·la negra francesa. Apassionada de la història i l’arqueologia, l’orginalitat i l’estil únic de les seves novel·les l’han consagrat arreu del món com a referent indispensable de la narrativa contemporània europea. Ha estat traduïda a una vintena d’idiomes. L’Exèrcit furiós, èxit rotund de vendes i de crítica a França, represetna el seu esperat retorn després d’Un lloc incert. Altres novel·les de la mateixa sèrie, protagonitzada pel comissari Adamsberg i publicades per Amsterdam Llibres, són Un lloc incert, L’home dels cercles blaus i La tercera verge.