L’estiu de l’amor, de Toni Orensanz

REDACCIÓ | 19/10/2013

L’estiu de l’amor de Toni Orensanz, una novel·la basada en l’estada de Picasso i la seva amant Fernande a Horta de Sant Joan.
L’autor de L’omnibus de la mort s’estrena com a novel·lista i ficciona un episodi real durant la Setmana Tràgica.

Picasso, Fernande la Bella i tots els homes d’Horta de Sant Joan protagonitzen aquesta novel·la que combina història, humor i un punt de picantor.
L’estiu del 1909, a Horta de Sant Joan, un terratrèmol voluptuós va sacsejar els pilars del poble. Una febrada emocional provocada per les embriagadores formes d’una jove francesa, Fernande Olivier, musa i acompanyant d’un Picasso a la recerca d’inspiració. Un metge i un farmacèutic convertits en alquimistes de l’eros; agutzils, pagesos i capellans que perden el seny; dones engelosides, anarquistes fugitius, dosis de bromur i veritables batalles campals són els protagonistes d’un estiu ple d’amor, humor i passió.

«L’endemà de l’arribada de la parella de forasters, a Horta ja no es parlava d’altra cosa. Això, però, tampoc no és que sigui res de l’altre dijous. A Horta no resulta gens fàcil passar desapercebut, si ets nouvingut i siguis com siguis, amable o caragirat, discret o tibat, però si a sobre segueixes l’última moda de París i el primer dia que arribes et sent fornicar mig Trompet, la xafarderia se serveix afegint-hi tota la salsa de la salsera.»
Toni Orensanz és escriptor, periodista i guionista. Entre els llibres que ha escrit destaquen la recerca històrica L’òmnibus de la mort: parada Falset (Ara Llibres, 2008) i el recull de relats titulat El falsari (2010). Ha col·laborat en obres col·lectives i té escrites diverses obres teatrals, com són Bildelberg, club cabaret (en col·laboració amb Oriol Grau), Nicomedes, el verdugo diligente i la comèdia Muntanyes nevades, banderes al vent. Amb L’estiu de l’amor s’estrena com a novel·lista.

Fitxa tècnica:
Títol: L’estiu de l’amor
Autor: Toni Orensanz
Editorial: Amsterdam – Ara Llibres
Presentació: Rústica sense solapes
Format: 13 x 20
ISBN: 978-84-15645-23-8
Pàgines: 240