NOTÍCIES

“LES GANES DE VIURE” ÉS EL SEGON TREBALL D’ESTUDI DE MARIO MUÑOZ

Les Ganes De Viure (U98 Music, 2022) el segon treball d’estudi de Mario Muñoz, tres anys després de la publicació del seu primer àlbum “Start”, disc on va ser el coautor de la cançó “Als Teus Ulls”, juntament amb el Peter Gabriel,  i a on van col·laborar la Joan Baez, en Lluís Llach i la Gemma Humet. 

En aquesta ocasió presenta vuit cançons, tres d’elles en castellà. Es tracta de temes que, tal com el seu nom indica, estan farcides de vitalitat, de ganes de viure, de lluita i esperança, tot i les situacions adverses que, de vegades, es presenten a la vida. El tema “La Casa”, està compost des d’una visió externa, posant-se en la pell de les famílies que conviuen a les cases de la Fundació Infantil ‘Ronald McDonald’. Es tracta d’un duet amb el cantant del famós grup “Efecto Pasillo”, Iván Torres.

Com a primer single, Mario Muñoz presenta el tema “Hiperespecial“, una cançó que vol donar visibilitat a tots aquells nens i nenes que, tenen “diferències” amb la resta de nens, diferències que, tot i el desconeixement de part de la societat, fan d’ells nens molt especials o, dit d’una altra forma, hiperespecials i màgics. En aquesta ocasió, el Mario ha cantat al costat de l’artista cubana Lucrecia, i el seu propi fill de set anys, Carles Muñoz.

Un altre duet que presenta és “2 Metres”, amb el cantautor català Miquel Abras. En aquesta ocasió aborda, a través de la memòria i la melancolia, on el fil conductor és una història d’amor passada, les situacions que hem hagut de viure tots arran de la pandèmia, i com hem hagut d’aprendre a relacionar-nos amb distàncies físiques, molt dures.

Musicalment és un disc molt més directe i enèrgic que l’anterior,  amb melodies enganxoses, i amb un element comú entre totes les cançons: les ganes de viure i de ser feliços.

FONT: U98 Music