L’Efecte Walden

SISCO PIÑOL | 26/04/2013
Avui us parlem de “L’Efecte Walden”, un programa pilot. Aquest programa pilot és només una peça audiovisual que encara no està preparada per emetre’s per televisió. Senzillament és la materialització d’una idea, del que realment vol ensenyar el seu creador.

Jordi Domènech creador d’aquest projecte ha tirat unes línies que indiquen cap a on podria anar i l’ha realitzat amb els recursos i mitjans dels quals disposava i 500 euros.

El projecte ja s’ha presentat a algun canal de televisió. 

Imatge del Capítol Pilot “L’Efecte Walden”, que es pot veure a la xarxa.

El format de “L’ Efecte Walden” és un híbrid, la suma d’un late-night i d’una sitcom (té els components típics d’un late-night, però amb format de sitcom) a partir de la següent idea: En Jordi, un jove que sempre ha tingut un somni: tenir el seu propi programa de televisió. Fa tot el possible per aconseguir-ho (càstings, visita productores, presenta events…) No obstant, per l’entorn en el que viu i les amistats que el rodegen, fan que, sense que se n’adoni, la seva vida ja sigui com un programa de televisió.
L’ estètica és d’ una sitcom clàssica, pocs escenaris, uns personatges fixes, alguns que apareixen en ocasions i la comèdia arriba sempre en forma de situació. Molts cops, sense adonar-se, aquesta situació acaba sent com una secció d’un programa de televisió: una reflexió personal que acaba sent un monòleg, cameo que acaba en una entrevista, uns veïns que apareixen acaben sent com els personatges d’un late que entren i surten…
A L’Efecte Walden han sitcomitzat un late, i han donat vida als personatges i als components típics d’un late-night (presentador, col·laborador habitual, personatges, entrevista, reportatge de carrer, actuació musical), però amb el llenguatge de la sitcom. 
Si voleu veure el capítol pilot cliqueu AQUÍ.