General

‘L’amor fora de mapa’ de Roc Casagran

Després de l’èxit d”Ara que estem junt’s, així com de la versió del ‘Llibre de les bèsties’ de Ramon Llull amb il·lustracions d’Aitana Carrasco, l’escriptor Roc Casagran publica la seva esperada nova novel·la: ‘L’amor fora de mapa’ (Sembra Llibres). Una obra que serà una de les sensacions d’aquesta primavera, amb la meravellosa il·lustració de coberta de Marta Bellvehí inclosa.

Amb la sensibilitat i l’habilitat que el caracteritza, Roc Casagran, una de les veus amb més projecció de les nostres lletres, ens ofereix en aquesta esplèndida novel·la un univers ple de bellesa i angoixa, d’atracció i prohibició, d’autenticitat i desconcert. Un laberint afectiu embolcallat de versos i cançons en què les pors i els desitjos més íntims són les brúixoles de tres ànimes de trenta-i-pocs anys que tracten de sobreviure a les crisis que minen els temps actuals.

La narració inclou catorze poemes que han estat musicats per Mireia Vives i Borja Penalba en un disc de títol homònim que es publica en paral·lel a la novel·la.

Amor-fora-mapa_portada

Després de trencar una llarga relació en un hotel d’Alacant, el Llull caurà en una espiral que l’obligarà a plantejar-se el sentit de la vida que l’envolta. Però, sobretot, a valorar les tres potes en què s’ha sustentat la seva fràgil estabilitat emocional: la Clàudia, l’activista social que s’enfronta als seus traumes amb fugides endavant; l’Eldar, el guitarrista d’origen bosnià que es guanya la vida en una funerària; i la poesia, l’arma amb què el Llull dispara contra els seus fantasmes.

Roc Casagran va néixer l’any 1980 a Sabadell. És llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Treballa de professor a secundària, feina que combina amb l’escriptura.
Ha publicat els llibres de poesia ‘Els carrers de les fàbriques’, ‘Trènicament trennificats’, ‘Després de Sarajevo’ i ‘L’ombra queixalada’; i les obres de narrativa ‘Camí d’Ítaca’ (escrit conjuntament amb Oleguer Presas), ‘Austràlia’, ‘Un ós panda al pas zebra’ i ‘Ara que estem junts’. Col·labora puntualment amb diversos mitjans de comunicació i fa recitals de poesia arreu del país, de vegades acompanyat pel cantautor Cesk Freixas.
A Sembra Llibres ha publicat una versió del ‘Llibre de les bèsties de Ramon Llull’ amb il·lustracions d’Aitana Carrasaco i la novel·la ‘L’amor fora de mapa’.

Font: Sembra Llibres

Comment here