LLIBRES

“L’AIRE DE LES COSES”, UN LLIBRE I UNA COMMEMORACIÓ A ESPINÀS

L’aire de les coses narra el descobriment d’un escriptor tan reconegut i únic com poc llegit per les noves generacions; escriptor polifacètic, cronista, autor del Cant del Barça, membre fundador de la Nova Cançó i autor de més de 90 títols.

Avui 5 de febrer de 2024 es commemora el primer aniversari de la mort d’Espinàs amb un acte de presentació del llibre al Palau de la Generalitat.

  • Editorial: ‎ ARA LLIBRES
  • Idioma: ‎ Català
  • Tapa tova: ‎ 208 pàgines
  • Data de publicació: 29 de gener de 2024

Trova’l a Amazon en versió Paper AQUÍ

Trova’l a Amazon en versió Kindle AQUÍ

Aquest llibre és la trobada entre un mort i un viu.

El mort és l’escriptor Josep Maria Espinàs i el viu un altre Josep Maria, però que es diu Pep i és seixanta anys més jove que ell. El primer va morir el 5 de febrer del 2023 després d’una rica i llarga carrera literària, mentre que el segon, aquell vespre, va escriure un obituari a la premsa digital en què confessava no haver llegit gairebé res d’aquell home de la pipa que coneixia, això sí, per haver estat l’autor del Cant del Barça, haver fundat Els Setze Jutges i haver publicat durant quatre dècades un article diari a la premsa.

Malgrat tot, Espinàs no és un autor àmpliament llegit per les generacions joves. Pep Antoni Roig es rebel·la contra el greuge, i a través d’una immersió als prop de cent llibres i milers d’articles publicats per l’Espinàs, es troba de cara amb una lectura que el transformarà, l’ajudarà a entendre’s a si mateix i crearà també un diàleg permanent entre la Catalunya d’ahir i la d’avui.

Una aproximació íntima, personal i sensible a la figura de Josep Maria Espinàs que reivindica el fil que ens lliga amb qui ha contribuït a construir la història del nostre país. Un país on és normal tot el que fa mig segle semblava extraordinari i on, a la vegada, comença a ser extraordinari tot el que mig segle enrere era ben normal.

L’Autor

Pep Antoni Roig (Barcelona, 1988) és escriptor i director creatiu en una productora audiovisual. Va estudiar Filologia Catalana, va ser esclau d’uns quants minijobs precaris en els anys durs de la crisi i després la seva trajectòria professional s’ha lligat sempre al món de la publicitat, la creativitat i la televisió, treballant de copywriter i guionista en un parell d’agències i productores. Fa més de deu anys que escriu articles i cròniques i actualment és columnista a ElNacional.cat. L’any 2017 va publicar Abans de la boira, la seva primera novel·la, i també és un dels autors del volum conjunt Catalunya, terra de vi. L’aire de les coses és el seu primer llibre de no-ficció.

FONT: ARA LLIBRES